100 e kadar sayinca rafadan olur

entry4 galeri0
    1.
  1. yumurtanın pişme süresinin, görecelik kuramı'na göre değil, atmosfer basıncına göre hesaplandığı göz önüne alındığında geçersiz olan önerme. * *
    3 ...
  2. 2.
  3. arşın, okka, endaze, dirhem, kulaç vb türünden eskilerde kalmış bir ölçü birimi, daha doğrusu "yöntemi"dir...

    daha çok, saat kullanmanın fazlaca yaygın olmadığı zamanlarda kullanılmış olan bu yöntem günümüzde de kırda, bayırda, saatimiz arızalandığında ya da kafamıza estiğinde rahatlıkla kullanılabilir.

    sayarken uygun "es"lerle kullanıldığı taktirde herbir sayı bir saniyeye karşılık gelecek olduğundan yaklaşık olarak 1,5 dakikaya tekabül eden bu zamanın başlangıcı, suyun kaynamaya başladığı andır.

    "Rafadan yumurta" dendiğinde neyin kast edildiği kişiden kişiye değişmekte olduğundan ve "cılk"tan "ham kayısı"ya uzanan geniş bir yelpazenin tümü rafadan olarak değerlendirilebileceğinden bu 100 sayısına çok da saplanıp kalınmaması ve bir kaç denemeden sonra kendi meşrebimize uygun bir sayının bulunması daha uygun olabilir.

    Not: hakir yumuşak bir kayısıyı tercih etmekte olduğundan genellikle 120 ya kadar saymakta ve dahi bazı durumlarda 5-6 avans da vermenin ardından, elde ettiği "sonucu" büyük bir zevkle mideye indirmektedir.
    3 ...
  4. 3.
  5. bir fiske tuz, bir tutam zencefilden pek de farkı olmayan , zeki yurdum insanın ısrarla kullanmakta olduğu ölçü birimi.
    0 ...
  6. 4.
  7. suyun kaynamaya başladığı andan itibaren sayılması gereken ve tam kıvamında rafadan yumurta elde etmek için birebir sonuç veren en sağlam yöntemdir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük