sözel sorularında yayında ve yapımda emeği geçen herkese içimden bildiğim bütün kötü kelimeleri geçirdiğim sınav olmuştur, efendim,
ancak bir insanlar topluluğu bu kadar uğraşabilir, 'biz sınava gireceklerin bu soruların tümünü yetiştirmelerine izin vermeyelim' diye,
ya hu, eskiden bir paragraf olurdu, onla ilgili 3-4 soru sorulurdu, şimdi kocaman paragrafa tek soru veya 2 soru sığdırmışlar, oku oku bitmiyor, benim için ales bitmiştir, girmem bir daha.
edit: tamam sayısal-1 nispeten kolaydı, ya da her zamanki gibiydi işte, sayısal-2 yine orta düzeydeydi ama, sözel kısım.. hiç kimse, 'yok çok kolaydı', 'yok paragraflarda eğlene eğlene bir hal olduk' diyemez herhalde.
editin ardından gelen edit: "Dün 'bozdurulmuş bir çek', yarın ise bir 'bono'dur. yalnızca bugün, elde bulunan 'nakit' bir paradır."
peh be, tuzlayım da kokma. söze bak, hizaya gel!*
sınav binasına telefon götürmenin kesinlikle yasak ilan edildiği sınavdır. mp3 çalara da ses cihazı deyip sorun çıkarma ihtimalleri olabilir mi acaba? diye de düşünülebilir.
sadece müzik dinleyerek hazırlandığım bu sınavda yüksek başarı elde edeceğimi düşünüyorum. rakiplerime duyurur yarın hepsini yerle bir ettikten sonra sınav birincisi olarak programlara çağırıldığımda çalışma programımı açıklarken sözlüğe entry girmek demeyi de ihmal etmeyeceğim.
(bkz: anne zoruyla sınava girmek)
10 mayıs pazar sabahını yılın diğer 51 pazar sabahından farklı yapacak sınavdır.
ayrıca hürriyet, milliyet, sabah, radikal gazetelerini alıp, simit ve pogaca aldıktan sonra cayımı demleyip 3 saatlik klasik pazar kahvaltımı yapmama mani olacak ancak eger 80 puanı gecersem akademik kariyere başlamamın garanti olacağı sınavdır.
kasılmaması gerekir. ancak zamanlama mefhumu ön plandadır. soru/zaman analizini iyi yapmak gerekir.
bir de ister istemez bu yaşıma geldim hala sınavlarla uğraşıyorum dememe neden olmaktadır.
10 Mayıs 2009'da benim gibi birçok adayın ter dökeceği sınavdır. Ayrıca akademik personel olma hedefiniz varsa 70'in sadace bir baraj puanı olduğu ve çoğu başvuruda yetersiz kalan bir mevuzat puanı olduğunu bilirsiniz. Eli yüzü düzgün bir yere başvuracaksanız 80'ini aşmanız ancak rahatlatmaktadır. Bu ikinci olcak benim için, umarım bu sefer 80'ni geçebilirim. Yeter ÖSYM uzatma işi, bu yüksek lisans ve akademik kariyer macerasında sen sağ ben selamet geçinip gidelimdir.*
son 2 yıl içinde bu sınava girenler sadece internet üzerinden kayıtlarını yapabileceklerdir. daha önce girmeyenler ise mezun odukları üniversiteye ya da yakın bir üniversiteye giderek kayıtlarını yaptırabilirler. bu sınav 2 yıl geçerlidir. 2 yıl içinde master programına yerleşmeleri gerekmektedir. aksi takdirde sınavınız geçersiz sayılır. 55 baraj puandır.
sınav harcı:40tldir. ziraat ve vakıfbank dan yatırılabilir.
sınav günü: 10 mayıs 2009 pazardır. **
diğer sınav yani güz dönemi kasım ayında yapılacaktır.