okumak cehaleti alır,eşşeklik baki kalır sözünü akıllara getiren başlıktır..yıl olmuş 2011 hala bu ülkede nefes almanı sağlayan atam'a yapılan saygı duruşunu dikilmek zanneden insan evladlarıyla aynı havayı soluyoruz. yazık lan.
Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Atatürk'e karşı gösterilen saygıdır. bunun adı dikilme değil onu anmadır. atatürk bu ülke ve bu ülke insanı için cepheden cepheye koşmuştur. şimdi biz bir dakikalık saygı duruşunu bile yapamıyorsak yazıklar olsun. bunu bile yapmaktan aciz kişiler bu ülkeden siktirsin gitsin.
Bu başlığı açan yazar "ata'ya saygi duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok" diyenlerle aynı kafada, aynı düşüncede olduğunu belirtmiştir.
ben de bunu söyleyen kişi gibi (ki kendisi şu anın başbakanıdır) sapların, ata'mıza saygı duruşunda ayakta olmalarına karşıyım.
çünkü ata'mızın, "o" "sapların" saygısına da, sevgisine de ihtiyacı yok...
mümkünse "dikilme" eyleminden sonra bir de fatiha okunmasi gereken hadisedir. zira baskomutan bizden dikilmeyi degil bir fatiha beklemekte.
her 10 kasim da durulan saygi durusundan sonra gerceklestirmekteyim. eger atatürkçüyüm diyorsaniz, O'nun iyiliği icin ellerinizi acin ve ruhuna bir fatiha hediye edin!
kimsenin yapmadığı eylemdir. çoğu insan saygı duruşunda durur. bunu dikilmek zanneden, eğitim almamış cahil kişiler ise aynı mal yaşamına devam eder ve bu insanlarla dalga geçer. sonra da yine terbiyesiz bazı kişilerin kendileri namaz kılarken "bu ne be günde beş defa domalıyorlar" diye dalga geçmesine kızarlar. e aynı boksunuz siz?
ayrıca ezanla müzik sesinin ne alakası var? inanmayan kişi duymaz bile ezanı, duysa bile bi anlam ifade etmez. e atatürk senin için bir anlam ifade etmiyorsa seni doğuran anne, ailenin çocuğuna verdiği eğitim konusunda bir oturup düşünmeli bence.
hayatını domalarak sürdürdüğüne inandığım şakirt başlığıdır. eğilerek fetullah' ın kıçını yalayanlardan, ayakta kalıp dik durabilmenin manasını kavrayabilmesini de şahsen beklemiyorum. ayrıca yetersiz bir beynin bazen algılamakta zorluk çekeceği durumlar vardır ki, 10 kasım da bunlardan biridir.
şu an elimizi kolumuzu sallayarak türkiye cumhuriyeti topraklarında yürüyor, yaşıyorsak, bunu ulu önder mustafa kemal atatürk' e borçluyuz. kendisinin demokrasinin sağlıklı ilerlemesi için şart koştuğu gerekli ilkelerin başında gelen laikliği anlamayanlar çatlak sesler çıkartsa da, onun ve ülke uğruna can vermiş şehitlerimizin hatırasını anmaya, onlara saygı duymaya borçluyuz.
10 kasım saat 9' u 5 geçe, hala bazı karışık zihinlerin anlamadığı ve asla anlayamayacağı örnek savaşımda bulunmuş atatürk için saygı ve sessizlikle ölüm anının yasını tutmaktır. bize bir cumhuriyet hediye eden adam için, her ne kadar yeterli olmayacak olsa da, bırakın bu jesti yapalım.