marketlerde satın aldığınız ürünlerde para üstü olarak dönmesi gereken bozukluk. ürün fiyatı hep bilmem kaç doksan dokuzdur, hep fazla para verirsiniz. Sürümden hesaplayınca tabi bir hayli vergisiz kazanca tekabül eder ufak 1 kuruşlarımız. marketlere karşı sergilediğimiz hayırseverliğimizdir 1 kuruş.
nam-ı diğer hayalet para.şöyle ki ytl nin piyasaya sürüldüğü ilk zamanlarda ortalarda bolca gördüğümüz bu ufaklık,günden güne elini eteğini piyasadan çekmeye başlamıştır.büyük çaplı vutgunların küçük kahramanıdır ayrıca.
hiç bi işe yaramayacağı bile bile piyasaya sürülen, tek bi sakız almak için bile 10 tanesinin yanyana gelmesi gereken, bakkallar tarafından kabul edilmeyen Bim market'in ısrarla para üstü olarak vermeye devam ettiği sarımsı metal.
sadece 10000 adet basılan ve bu yüzden çok görülemeyecek olan madeni paradır. ama her zaman bir umutla tansaş'tan 1 ykr para üstü almayı hayal ederek yaşarım. ama olmuyor işte.*
bir çok büyük marketin ürünlerinin tamamının fiyatlarının 3.99, 2.34, 0.52, 6.11 ytl gibi buçuklu fiyatları olmasının sırrı nedir? 3.99 ise 4 ytl, 2.34 ise 2.35 ytl, 0.52 ytl ise 0.55 ytl, 6.11 ytl ise 6.15 ytl!
Bizim küçümsediğimiz 1 kuruşlardan ayda ne kadar para kazanır bu dev * şirketler?
hani şu fakir milletimiz var ya, yüzüne bile bakmaya değer görmez bu paranın.
ama o zengin alman, alışverişlerinde 1 cent'ini çatır çatır kullanır.
bildiğin sömürücü amerikalı, 2.99'luk alışverişine 3 dolar ödediğinde 1 cent'ini almadan ayrılmaz kasanın başından.
yoksa onlar çok fakir, biz çok zenginiz de ben mi karıştırdım? evet evet, ben karıştırdım herhalde.