1 mayıs'ı, daha çok işçi olmayan, öğrenci ve işi, gücü çapulculuk olan tiplerin kutlaması sonucu ortaya çıkmış bayram.
1 mayıs'ın resmi tatil olmasından ötürü, bu gruba resmi kurumlarda çalışanlar da dahil olabilmekte fakat işçiler, kendi bayramlarında * çalışmaktadırlar... ilginç.
doğrudur. ben mesela bu moskof bayramında hiç işçi tipli bir adam göremiyorum. uzun saçlı, küpeli, saçlı sakallı tipler. bunlar mı işçi? bana genelde baba parası yiyen, zengin bebelerinin kutlaması gibi gelir hep moskof bayramı.
örneğin taksim'deki 150 bin kişi arasında yüzde kaçının öğrenci ve/veya çapulcu olabileceğini ve alanın güvenliğini sağlayan beyaz gömlekli şahısların mesleğini sorgulamadan açılmaması gereken başlıktır.
tabii işçilerin 1 mayısta -hele resmi tatil olduktan sonra- çalıştırılmaması gerektiği özenle hatırlanmalıdır o da ayrı konu.
3 mayıs'ın siyah giyen adamların kendine milliyetçi yakıştırması(!) yapanların birnevi drunker-muslim ülkücülerin ve atsızcıların bayramı olması ile eşdeğerdir. 1 mayıs işçi bayramıdır öğrenciler işçiye destek olmak için oradadır. eğer bu ülkede işçiler bilinçsiz ise bundan gocunması gerekenler öğrenciler değildir.
1 mayıs düğün alayı... işçinin olmadığı düğün alayı hemde. tv ekranına bakarken denk geldiğim bir görüntü şöyle ki: insanlar bir halka oluşturmuş. en içerde üç tane abla roman havası oynuyorlar. ne alaka halay olsa anlarız bir birliktelik söz konusu halayda ama üç hasbanın ortada oynaması anlamsız geldi.
(bkz: 1 mayısa katılıp kurtlarını dökmek)
doğru bir tespittir. tıp bayramında sağlık çalışanları çarpar göze mesela ama gercektende işçi bayramında bizim işçi profilimize uygun tipler göremeyiz sokakta. zira ben sanayide çalışan küpeli uzun saçlı, sırtı gitarlı pek kimse göremedim.
1 mayıs öğrenci ve çapulcu bayramı olarak girilen entryin açıklamasını oldukça saçma buluyorum
""1 mayıs'ı, daha çok işçi olmayan, öğrenci ve işi, gücü çapulculuk olan tiplerin kutlaması sonucu ortaya çıkmış bayram. ""
(bkz: 1 mayısın tarihçesi)
(bkz: tarihle ilgilenmeyenlerin atıp tutacağı ayrı olan yerler)
öğrencilerin kutlamasında hiçbir engel,saçmalık yoktur derim.sonuçta bir gün onlar da işçi olmayacaklar mı? sistem kölesi olup 1 mayısta avazı çıktığı kadar marş söylemeyecek mi?
öğrenci kısmına gelince; koskoca meydanda çoğunluğu oluşturacak değiller, destek denen bişey var, hatırlayan var mı? yazarın doğum tarihi merak konusudur.
bir de dip not verelim dikkat çeken; magazin değil ama idare edersiniz.
-1977 yılında istanbul Taksim Meydanı'nda yaklaşık 500 bin kişiyle en geniş katılımlı 1 Mayıs toplantısı düzenlendi. Ancak, göstericilerin üzerine ateş açıldı ve göstericilerden 34'ü, yaralanarak ve üstlerine ateş açılması sonucu çıkan izdihamda ezilerek öldü. 1977 yılının 1 Mayıs günü, tarihe Kanlı 1 Mayıs olarak geçti-