1 inci dünya savaşı sonrası imzalanan antlaşmalar

entry7 galeri0
    1.
  1. Askeri ve ekonomik sınırlamaların getirildiği, sınırların değiştirildiği kısacası
    ağır koşullar içeren anlaşmalardır. yenik ülkelerle galip ülkeler arasında imza edilmişlerdir.
    savaştan yenik ayrılan ülkelerin bu ağır koşullar içeren anlaşmalara imza atmasını anlamıyorum. zaten yenilmişsin nie daha da ezdiriyorsun kendini. "yok gardaşim imzalamıyom" desen ne olur ki?
    0 ...
  2. 2.
  3. -ateşkes antlaşmaları.
    -barış antlaşmaları.
    0 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. 5.
  7. genelde kaybedilen tarafın tazminat içerikleri ile ilgili antlaşmalar. hafızam beni yanıltmıyorsa osmanlı devleti'nin son savaş tazminatı turgut özal'ın başbakanlığı döneminde ödenmiştir.
    0 ...
  8. 6.
  9. savaşı fiilen ve hukuken sona erdiren antlaşmalar dışında, dünya savaşı vesilesiyle savaşın ne kadar yıkıcı ve korkunç bir şey olduğunun bir kez daha görülmesi babında, kalıcı barış arayışına yönelik yapılan uluslararası anlaşmaları da içerebilecek bir ifadedir.

    örneğin, (bkz: briand kellog paktı)
    0 ...
  10. 7.
  11. Birinci Dünya Savaşı, 1914-1918 yılları arasında itilaf Devletleri ile ittifak Devletleri arasında yapılmış bir savaş olup ilgili savaşı itilaf Devletleri kazanmıştır. işte, itilaf Devletleri'nin ittifak Devletleri'ne imzalattığı o ağır antlaşmalar: Bulgaristan ile Neuilly Antlaşması, Almanya ile Versay Antlaşması, Avusturya ile Saint Germain Antlaşması, Macaristan ile Trianon Antlaşması ve Osmanlı imparatorluğu ile Sevr Antlaşması
    bu sözde barış antlaşmalarından en ağırları Sevr ile Tiriyanon'dur. Birinci Dünya Savaşı'nda ilgili antlaşmalar, düzgün yapılsaydı ikinci Dünya Savaşı çıkmazdı. Bunlar hep ingiltere ile Fransa'nın yüzünden oldu... Bir de dikkat edilirse, ww1 sonrası yenilen devletlere imzalatılan ilgili ağır antlaşmaların orijinali dili Fransızca'dır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük