böyle bilgiler girilsin, bilmeyenler öğrenir. mesela ben. sonuçta yurt dışında yaşıyoruz ve biliyorum ki aramızda türkiye de eğitim görmemiş arkadaşlar var. bizleri mazur görerek ufak tefek hatalarımıza dikkat çekerseniz, sevinirim, seviniriz.
her şey ayrı yazılıyor,
sen ile ben gibi.
bir şey birlikte yazılsın istiyorum
biz gibi...
birlikte birşey olalım,
bir olalım ve bu şey birşeylik olsun...
Hakan hoca: "Ne zaman Şey her durumda ayrı yazılır desem, mutlaka bir öğrenci çıkıp ; " hocam her şey derken de mi şey ayrı yazılır " diyor. Bide bu öğrencim üniversiteye gidecek"
ayrıca şey belgisiz zamirdir; varlıkların yerini alır.
bu kadar kolay bir kural olmasına rağmen halen televizyonlarda, gazetelerde yazımında yanlışlık yapılmaktadır. diplomayı nereden aldın evlat diye sorası gelir insanın.
bir sol frame'e bir de başlık altında verilen bkz'lara bakınca "acaba uludag sozluk yazısının altına yazılsa anlaşılır mı/dikkate alınır mı" diye düşünmeme sebep olan cümle.
tamam dikkatsizlikten dolayı yapılabilmesi mümkün olan bir hata. ama aynı dakika içinde bitişik yazılmış şey sayısının ayrı yazılmış şey sayısından fazla olduğunu görünce insan dikkatsizlikten öte durumlar olduğunu düşünmeye başlıyor, iyi niyetini filan bir yana bırakıveriyor.
gece odada ışıklar kapalıyken, klavyedeki hiçbir harfi görmeden yazı yazmaya çalışırken, monitörden yaklaşık iki metre uzaktayken, yazdıklarını tam seçemez durumdayken, normalde bu tür yanlışlar yapan insanlara sinir olan birinin bile başına gelebilecek büyük ve dehşetli bir hadisedir.
yan etkileri olan bir cümledir. türkçe'yi iyi bildiğini, yazdığını sanan insanlarımızın bir kısmı, aslında olayların o kadar iç açıcı olmadığını anladıkları vakit, bu cümleyi sarfeden insanlara karşı kendilerini koruma amacından ziyade, karşıya saldırma amaçlı davranışlar gösterdikleri biliniyor.
bu nedenle kullananların, kullanacakların çok dikkatli olmalarını da icap ettiren cümledir.