Kafada netleştikten sonra okula keyfekeder uğranır, derslere girip arkada oturup insanları izlersiniz, önünüzdeki birkaç yıl daha onların yanında sürünmeyeceğinize daha da emin olarak.
Üniversite sınavına girip başka bölüme geçmeyi düşünenler için onun ayrı bir stresi olabilir ama kararınızdan eminseniz ve kendinize güveniyorsanız geri adım atmanız için hiçbir sebebiniz yoktur.
okula değil de izmir' i bıraktığım için üzgündüm. daha sonrasında yıldız teknik sahne sanatları ile tekrar dirildim.
izmir gsf' ye buradan selamlarımı iletiyorum.
size bir şey sağlamayacağını düşünüyorsanız bırakma kararını gözden geçirin. hem beyninize hem de ailenize yazık. 1-2 sene kaybetmek 50 seneyi kaybetmekten daha yeğdir.
Mallıktan başka Bir şey değildir
Ağa bu tıpkı şuna benziyor
Restorana gidiyorsun birsuru yemek siparişi veriyorsun
Bir masa dolu
Envaye çeşit
Fakat sadece bir iki bir şey araştırıp hesabı ödeyip kaçıyorsun mekandan..
1) neden okula başladın belki o bölüme girmek isteyen binlerce genç var
Kul hakkına gitmekten başka bir şey değil...
Bu kadar sabretmişsin . Bitirmelisin yazar kardeşim. Sonra karae verirsin ne yapacağını. Belki hic beklemediğin sürprizler olur ve diploma sana güzel kapılar acar.
o dönemin getirdiği psikolojik sıkıntılardan kaynaklı akla gelen ilk şeydir.
3. sınıf döneminde hiçbir derse gitmeyerek tüm dersleri bıraktığım günleri hatırlattı. gerçekten çok kötü günlerdi ama 4. sınıfa geçtiğimde köpek gibi kasıp 20'ye yakın ders verdim, yine de okul uzadı tabi 1 dönem. 4. sınıfta beni bu kadar hırslandıran şey, okulun bana zarar verdiği ve tez vakit bitip gitmesi gerektiğiydi...
birinci sınıftan itibaren yapmak istediğim ama gerek aile baskısı gerekse ekonomik koşullar (işsizlik) sebebiyle yapamadığım eylem. öyle böyle 3. sınıf bitiyor ama fırsatım olsa yine bırakmak isterim. okuduğum köyümsü ilçede evden bayağı bir uzakta 3 senedir psikolojik sorunlarla yaşıyorum. dönüp bakınca keşke lise biter bitmez çalışmaya başlasaydım diyorum, üniversite hazırlık kitaplarıma baktıkça boğazımda bir düğüm oluşuyor ve aklımdan tek soru geçiyor 'herşey bunları yaşamak içinmiydi?'
Maddi manevi imkansızlık yaşayan arkadaşları tenzih ederek söylüyorum yapmayın dedeler, iyi kötü okuyun okulunuzu.
Ben mis gibi mimarlığı bıraktım istanbulu bıraktım gittim bambaşka bölüme. Mutlu mu oldum? Yok..
Kimseye karışmadan güzel güzel oynayın..
Bu yılın sonunda Yıldız Teknik Üniversitesini bırakarak vereceğim karar.
Malum native seviyesinde ingilizce hakimiyeti istiyorlar. Yok anam yok. ingilizce’yi kaynakları okumak için öğrenmiş olan ben siksen o kadar dinleme ve konuşma kasmam. Çünkü zerre sikime yaramayacak okuma dışında ingilizce becerisi. Okumada da bir sorunum yok şükür ki.
Şu an hazırlığın ilk yılı. Bu yıl bittiği zaman bir daha geri dönmeyeceğim. ikinci yıl istanbul gibi bir şehirde, memleketten uzakta gereksiz para, zaman israfı yapacağıma giderim memlekette yeniden sınava hazırlanırım daha iyi.
açılın tecrübe sahibi biri burada 2 yazı ile iki üniversite bırakmış bir kişi olarak, okulu bırakıp bırakmamak tamamen sizin paşa gönlünüze kalmış, ben sevmediğim bir pardon iki işin eğitimini almaktan ise sevdiğim işi çıraklıktan başlayarak öğrenmek istedim. çok şükür öğrendim de ama normal olarak çok zorlanacaksınız ilk başta iş verenlerin size olan ön yargısını kırmanız gerekecek bunu da ancak iş hakkındaki bilginiz ile gerçekleştirirsiniz tabi kendi işinizin patronu olmayacaksanız. kararınız sonucunda mutlu olacak mısınız önemli olan o.
Kişinin üniversite eğitime devam ederken, herhangi bir nedenle üniversite eğitimine devam etmemeye karar vermesidir.
bırakma nedenleri ve sonuçları kişiden kişiye değişir
kimisi bırakır hedefi para kazanmaktır o parayı kazanır, mutlu olur.
kimisi uyuşturucuya bulaşmıştır eğitime devam edemez bırakır, çöp olur.
kimisi iyi bir koca bulur üniversiteyi bırakır, sonra eşi onu bırakır pişman olur.
kimisi ulan ben bunlardan daha iyi biliyorum bunlar bana bir şey öğretemez der gider mucit olur.
kimisi bırakmaz devam eder tuğla olur (another brick in the wall)
kimisi bırakmaz devam eder üniversitenin verdiği eğitimle kalır yarı cahil olur. (yarı cahille konuşmaktan iyidir cam kırığıyla taharet almak der eskiler)
mesele bırakmak ya da bırakmak değil sen nesin ve senin için ne iyidir onu bilmektir. hıhı
üniversite insana vizyon ve çevre kazandırır. parayı kazandıran diplomanın aksine bu vizyondur tıp vs. haricinde. bence insan üniversite okurken de farklı bir işe başlayabilir, kendi işini kurabilir.