üniversiteli girişimci sayısının az olması

entry37 galeri0
    11.
  1. üniversite mezunu kişi daha çok kariyer ve ünvan peşindedir. bu yüzden iyi bir sektörde bunlara kavuşabileceğini bilir. diğer kesim ise zaten okumamıştır, yapacağı tek şey ticarete atılmaktır. birde parayı bulursaki işte o zaman, senin benim gibi okumuş, bir yerlere gelmiş, saygıyı hak eden insanlara uşak muamelesi yaparki bu da en kötüsüdür.
    1 ...
  2. 10.
  3. genellikle aile/sülale geleneği işini devam ettiren girişimciler nedeniyle oluşan durum.lisede mutlaka karşılaşılan bir durumdur, zira öss ile ilgili bir konu açılır açılmaz geleceğin girişimcisi koltuklarını kabartmış bir şekilde nasıl olsa babasının inşaat şirketi olduğundan üniversiteyi kazanamazsa işinin hazır olduğundan bahsedip durur.böylelikle küçük yaşlardan beri dolaylı yoldan ilgili olduğu mesleği kesintisiz olarak sürdürme fırsatını yakalamış olur, mezuna göre mesleğin tecrübesi ve piyasanın kendi hemşehrilerinin elinde olmasıyla özellikle kendi ülkemizde bir adım daha avantajlı olarak mesleki hayatını sürdürür.
    3 ...
  4. 9.
  5. cesaret, tecrübe ve pratik eksikliğinden kaynaklanan durumdur.
    3 ...
  6. 8.
  7. üniversitelerin, teorik eğitimle sınırlı kalmasının büyük rolü olsa gerektir. ezberci zihniyet.
    aynı zamanda üniversite okuyan gençlerin çoğundaki, sırtını devlete yaslama mantığı, buna neden olsa gerek.
    0 ...
  8. 7.
  9. 6.
  10. eleman arayan işletmelerin üniversite mezunlarını tercih etmesinden de kaynaklanan bir durumdur. bir de iş yaşamına geç atılmanın verdiği bir çekingenliği de akla getirir. aşılacaktır, aşılmalıdır. ilgili olarak şu da vardır;
    (bkz: müşterilerin eğitimli patron yerine piç tercihi)
    1 ...
  11. 5.
  12. anasını satayım bir kobi için bile küçük ve orta ölçekli işletmelerde yatırım ve proje değerlendirmesi adlı dersi almışız. bizi bu kadar korkutmuşlarken nasıl gidip de bi tükan açayım. yok fizibilite etüdü yok bilmem ne diyerek üniversite de gözlerinin korkamasındandır sebebi.
    4 ...
  13. 4.
  14. sebebi; üniversite mezunları akademik eğitimlerini görürken lise ve altı mezunlarının ticaretle ve bir zaanatla daha fazla haşır neşir olması ve henüz evlenmemişken erken tecrübenin getirdiği avantajla bilumum işlere ve fırsatlara daha erken girişmesi olan durum.
    2 ...
  15. 3.
  16. bursada bu oran dahada azdır. büyük şirketlere baktığımızda çoğu meslek lisesi mezunudur.
    0 ...
  17. 2.
  18. riskten korkan kesimin, garanti paraya tav olmasındandır.
    imkanları dahilinde elinde 20 bin lira nakti olan bir üniversite mezunu, bu parayı kullanıp fazlalaştırmak yerine garanti para kazanabileceği ve zamanla bu 20 lirayı bir ev alabileceği miktara çıkartmaya uğraşır.
    lise ve dengi okullardan mezun olmuş. zamanında birilerinin yanında çalışmış, piyasayı iyi analiz etmiş biri için o 20 bin lira büyük nimettir. denemekten korkmaz.
    bu sebepledir ki üniversite mezunu olmayan girişimcilerin fazlalığı gözlenir.
    3 ...
  19. 1.
  20. lise ve altı mezunların daha gözükara ve hesapsız olduğunu anladığımız durumdur.
    5 ...
  21. 38.
  22. türkiye'de gözlemlenen durumdur. Üniversite mezunu firma sahibi sayısı oldukça düşüktür.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük