yalvarırım hayatınızda gelecekte ne olmak istediğinizi düşünerek tercih yapın, statününün, paranın köpeği olmayın o kadar içten bir şekilde yalvarıyorum size.
hangi üniversiteyi, hangi bölümü tercih edersen et pişman olacaksın. hayatta hiçbir şey mükemmel değildir.
yabancı dil öğrenebileceğiniz yerleri tercih etmek de fayda var bence. şehir seçmeyin, aynı şekilde parayı, bursu da seçmeyin kaliteli eğitimi seçin . istediğiniz bölümü imkanınız varsa gidin görün, bölümden hocalarla konuşun, öğrencilerle konuşmayın.
Bi sene önce buraya böyle bi şey yazmışım (#12222441). Bu sene tekrar sınava giren biri olarak size tavsiyem marmara, mimar sinan, istanbul gibi yerleri tercih etmeyin lan ben yazıcam oraları !
idealist değilseniz, mühendislikleri pek yazmamaya gayret edin; ola ki yazdınız, elektronik mühendisliğini yazacaksanız daha da iyi bir düşünün. sonra hayattan ümidi kesmeye başlayabilirsiniz benden söylemesi. bir de
1. itüye gidecem, mezun olunca 5000 euro maaşla (niye euroysa, arkadaş 1. lig topçusu sanki) işe başlanıyormuş
2. filanca bölüm geleceğin mesleğiymiş, ilerde çok kıymete binecekmiş
3. mekatronik diye bölüm varmış, hem elektronikçilerin hem de makinecilerin işini yapıyomuş, çok aranan meslekmiş
4. kıytırık bir üniversitede okur ortalama yapar, büyük bir üniversiteye geçerim
5. kıytırık bir üniversitede okurum. mühim olan okul değil ki oğlum, önemli olan kendini geliştirmen...
bu liste uzar. bunların tamamı demiyorum ama en az yüzde doksanı yalandır gençler. herkes kendini geliştireceğini söyler ama yüz öğrenciden sadece iki, bilemedin üçü bunu hakkıyla yapar.
kilolu iseniz yeditepe üniversitesini yazın. mükemmel yokuşları mevcut, üniversitenin öğrencilerine sağladığı en güzel imkan. üniversiteye başladıktan 6 ay sonra yaklaşık 8 kilo verirsiniz, biraz azimliyseniz mezuniyet belgesini aldıktan hemen sonra buharlaşmanız garanti. yeditepeli kızların taş gibi olmasını sağlayan da bu yokuşlar başka neden aramayın.
hatta üniversitenin 2013 yılından itibaren sloganı "taş gibi olmak istiyorsanız yeditepeyi seçin" olacakmış.
2. sene lüksü olmayanlar ve teknik üniversitelere puanları yetmeyen adaylar, Sakarya Üniversitesi sizler için ideal. Neden mi? ilk kurulduğu 80 yılında istanbul Teknik Üniversitesi'nin bir koluydu. Kendi benliğini bulduktan sonra iyi bir gelişim süreci gösterdi ve 2010 verilerine göre mühendislik kalitesinde Türkiye'de 8. sırada. Kocaeli ile beraber teknik olmaları planı gündemde. Ayrıca fen-edebiyat fakültesi kadrosuda genel itibariyle çok iyi durumda. Özelllikle edebiyat bölümü harika. Her ne kadar en iyi osmanlıca hocalarından biri olan Vahit Türk'ü Haliç'e kaptırmış olsakta. Son bir not Sakarya'yı tercih edin ama asla hazırlığını okumayın o kadar net söylüyorum, 900 tl yi köpek gibi ödüyorsunuz sonuç vasat bir eğitim programı korsan kitaplar ve hüsran.
tıp yerine diş hekimliği yazın. okuması da çalışması da diş hekimliğinin daha kolay. ayrıca erken yaşta daha fazla kazandırma imkanı var. ama hayaliniz tıpsa ve puan yetmiyorsa tekrar deneyin, çünkü ikisi çok farklı.
diş hekimliği yazacaklara ise tek bir tavsiyem var. marmarayı yazmayın, hiç gerek yok.
eğer ki büyük şehirlerden birinde oturuyorsanız kesinlikle şehrinizdeki üniversiteyi yazın. bakın bu abinizi dinleyin. azcık kafayı çalıştırın ya,beyin bedava niye hamallık yapıyorsunuz? çok rahat edersiniz.
üniversite tercihinizi sınav sonuçları açıklanmadan yapın. puan sıralamasına göre bir liste çıkarıp hayatınızı bu listeden denk gelecek yere göre şekillendirmeyin.
bir de adam olun efendi olun lan bi kızla muhabbet edecem diye otobüste gülmekten göbeğiniz çatlamasın, ağzınızın salyası tutunduğunuz direğe akmasın. gerek yok bunlara. senin ona ne kadar ihtiyacın varsa onun da sana o kadar ihtiyacı var rahat ol bir menfaat ilişkisi gelir seni bulur.
lisedeki kahramanlıklarınızı, hocalara yaptığınız atarları saatlerce kantinde anlatmayın. en azından şimdiden birer özet çıkarın da başımız şişmesin.
ha bir de üniversitenin adını, orda verilen eğitimi bir bok sanmayın. kütüğü nereye koyarsan koy o kütüktür. eğer kütüksen evinden fazla uzaklaşmadan en yakın yeri yaz. en azından o kadar uzun yol çilesi çekmemiş olursun.
iki üç terim öğrenip de caka satmaya kalkmayın. kitap okuyun. tıp okuyorsanız önlükle dolaşmayın kampüste. sakin olun milyonlarca kişi tıptan mezun oldu hiç birininde götü göğe ermedi.
istanbulda oturuyorsanız ve doğma büyüme buralıysanız, yazmayın kardeşim gidin sütçü imamı yazın daha iyi. marmara üniversitesinin yanından bile geçmeyin.
kocaeli üniversitesinde eğitim fakültesi rahatça okuyabilirsiniz fen edebiyat da geçme sorunu olmaz. ancak muhendislik okuyacaksanız işiniz zor olur. iletişim fakültesi de en rahat geçilecek bölümlerdendir. iktisadi idari her üniversitede olduğu gibi...
kocaeline şehir olarak bakacaksak gündüzleri güzeldir şehir tiyatrosu oldukça iyi oyunlar çıkarır aklıma gelmişken söyleyeyim. ama akşama doğru şehir tenhalaşıyor. 12 den sonra otobüs bulmak dert. barları iyidir yani kendinize uygun bir yer bulursunuz bar olarak ama işte heryer kapanıyor belli saatten sonra.. umuttepe de okuyacaksanız yakınında bulunan bayındırlık, akçakoca, dünya bankası gibi yerleşim yerlerinde kiralar 500-600 civarıdır.
kocaelinde 1+1 ev bulmak gibi bir şansınız yok olanlar üniversiteye çok uzak..
gaziantep yazmayın arkadaşlar eğer üniversiteye geldim az eğleneyim diyorsanız. ama eğitim kalitesi kötü değildir.
eskişehir öğrenci için can şehirdir. hem kariyer olarak geçerli sayılacak bir üniversite hem de şehir renkli.
çanakkale küçük bir şehir arkadaşlar gidenler ilk sene geçiş yapacaklarını söylerler ama ortam sarınca kalırlar ortam hatırına eğitim kalitesi de çok yüksek değil.
para kazanmak için tıp yazmayın, sonra hastaları doğruyorsunuz, olmuyor ama. ki şunu da unutmayın sevmediğiniz meslekten çok para kazansanız bile mutlu olamazsınız.