hangisini okursan oku iş bulamayacaksın, bulsan dahi asgariden hallice maaşla başlayacaksın köle gibi haftada 50 saat çalışıp depresyona gireceksin falan.. 4 yıla yazık, şehir içi dışı yerine ülke içi dışı sorusunu sorup imkanın varsa git yurt dışında oku en garantisi.
bir muğlalı olarak antalya'DA üniversite okumuştum. şimdi düşündüm de hayat bana güzelmiş.* tabii ki şehir dışında okumalısınız böylelikle olgunlaşıp hayata dair bir şeyler öğrenmiş olursunuz.
Boşuna mı her kasabaya köye bucağa bir üniversite konduruyorlar; sizler sürekli oraya buraya gidip durmayın diye. Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent, Galatasaray vs. yazmayacaksan, bölümün de varsa ha kentindeki üniversitede okumuşsun ha gitmişsin başka bir ildeki üniversitede okumuşsun çok şey fark eder mi? Adım başı açılan taşra üniversitelerinin al birini vur ötekine.
Daha iyi olan bölüm hangisindeyse o. Bölüm farketmiyorsa tabiki şehir içi. Şehir dışı bir yerden sonra bayıyor mal mal insanlarla ev arkadaşlığı falan yapıyorsun. Gerek yok bence.
Erzurum'da Okuyup yurdun camını açıp dışarıya bir bakayım hissini zamanla kaybettiren 7 ay süren 1. 20 cm kar görüntüsü. Yürürken yerle yeksan olmalar. Çiuvvv dıye hapşıran kızların, yere yapışınca yine mi laaannn of diye yakınan mutantlara dönüştüğüne şahit olmak. Mezun olmak işsiz kalmak. Ok. By
Kesinlikle şehir dışı. Tek başınıza yeni bir hayata başladığınızda ve zor zamanlarınızda yalnız olduğunuzda(aileden uzakta) daha çabuk olgunlaşıyorsunuz. Bi bok yediğinizde aileye söyleyemediğinizde kendiniz halletmek zorunda kaldığınızda olgunlaşıyorsunuz. Arkadaşlarınızla sorun yaşayıp yalnız kaldığınızda ve yine o dönemi yalnız atlattığınızda daha çabuk olgunlaşıyorsunuz. Kısacası kişiliğinizin oturması için mükemmel bir çalışma. imkanınız varsa uzaklaşın kolaylıklardan.
şehirdışı kesinlikle. 10 sene önce ben böyle yaptım. hiç de pişman değilim. Adanadan istanbula geldim. sonrada istanbula yerleştim. Çok fazla şey öğreniyorsun. Seneye kardeşim ÖSS'ye girecek. Onun da tercihlerini şehir dışı yapacağız.
Duruma göre cevabı değişebilen bir soru. Ancak şehir dışında okumanın her yönden faydasını görmüş biri olarak tavsiyem: şehir dışı. Şehir dışında okumak, mücadele ruhumuzu güçlendiriyor. Kendi kendimize yetebilen hatta artabilen bireyler olmamızı sağlıyor. Evet, kaldığınız yer güvenli olmasına rağmen, bazı geceler sebepsizce korkudan uyuyamayacaksınız. Mesela ben taş devri diyeti uygularken, bir akşam nohutları suya koymuştum ve o gece "çat çut" ses gelince "fare mi girdi?" Diye korktum; Tam da o gün ekşi sözlük'te mi bir yerde "Fareler kuyruğunun geçtiği her yerden içeri girebilecek kadar esnektir." Bilgisini öğrenmiştim. Ve uyuyamadım korkudan. Sonra öğrendim ki, suya konulan nohutun öyle ses çıkarması normalmiş. Şehir dışında okumak, ev konforundan uzak olabilir; Ama bazen güçlenmek için konfor alanını terk etmek gerekebilir. Mücadele ruhu kazanmak isteyen her genç, aileden uzakta okumalı, sorunlar ile kendi kendine başa çıkmayı öğrenmeli bence. Benim için güzel bir tecrübe oldu.
Kişinin karakterine göre değişebilecek olay.
Eğer benim gibi yıllarca yatılı okul okumuş biri iseniz dışarda okumak size muazzam bir deneyim ve heyecan katar.
buradakileri şehir dışı diye gaza getirmeyin dostlarım. sözlüğün % 90 ı içe kapanık, zora gelemeyen, havadan nem kapan, ailesine bağlı, efendi tipler bende öyleyim kötülemek için söylemiyorum. bu gibi insanların ha deyince alıp başka bir dünyanın içine bırakmak kolay olmuyor bakın acayip depresyona girersiniz hemen adapte olamazsınız belki de yapamazsınız siz aşırı zor güvenen, güvendiği zamanda onsuz yapamayan kişilersiniz, farklı yere alışmak sizin için zor olacak. bunları düşünün öyle tercih yapın. tabii ki sorumluluk almak, kendi işini kendin halletmek özgüven kazanmak güzel şeyler bunları elde etmek için rutinden çıkıp şehir dışını tercih etmek tabi ki daha yararlı olacaktır ama gitmeden önce bir profesyonel destek alın yoksa zor geçiyor o dönemler..
başta istediğin üniversiteye göre değişir. puanın iyiyse her türlü şehir dışı mantıklı. hem eğitim olarak hem de hayatı öğrenme konusunda çok büyük tecrübelerin olur. şehir içinde bu hayat koşullarını öğrenmen pek mümkün olmuyor. şehir dışında olunca bir başına ayakta kalmaya çalışıyorsun.