üşenmedim, şu ana kadar girilmiş entrylere baktım. 4 sayfaya birden. işte o kadar da işsizim ya. kimse de çıkıp dememiş ki bu sığırlar özel üniversite nasıl okuyor? bu cümlede sıkıntı gören bir ben miyim yani? özel üniversite okumak nedir, bunu bana biri lütfen açıklayabilir mi? tamam ülkede ciddi bir şekilde -de eki sıkıntısı var, farkındayım. ama bu sefer iş çok daha ciddi. şimdi ben kötü niyetli biri olsam size devlet üniversitesinde bu şekilde mi eğitim veriliyor diye dalga da geçebilirdim elbet. özet geçeyim hemen. özel üniversite okunmaz, özel üniversitede okunur. öptm, kib, bye!
Bahçeşehir ve yıldız tekniği yakinen bilen bir yazar olarak arada hiç bir fark yoktur hazırlık okulları bile benzer metodları benzer tek fark öğrenci farkıdır yıldızdaki öğrenciler çok çalışarak o okula girmişken diğerlerinin aileleri çok çalışması gerekmektedir.
Adam burslu Koç üniversitesi kazanacak yada parasini verip orda okuyacak sen bu Adama sığır diyeceksin herhalde kendisi Hakkari üniversitesinde molotof ve bomba yapımı okuyordur.
kendine baba parasıyla üniversite bitirdi, dedirtmek istemeyenlerin dahil olmayacağı sınıftır...
Sözlükte bir yazar efendim özel üniversitelerdekiler daha çok kitap okuyormuş, daha geniş açıdan düşünüyorlarmış diye yazmış.
Hay ben onların açılarını seveyim. Spor arabalarla dolaşıp fink atacaklarına, daha önce kitap okusalardı da, güzide bir devlet üniversitesini kazansalardı.
Baba parasıyla ortaokul-lise bitir, üniversite bitir, hanlara hamamlara kon, arabalara bin. Ulan sen hayatta kendi başına bir bok beceremeyecek misin, "gerdeğe de babanın şeyiyle gir o zaman" demezler mi adama?
üzücü bir ön yargı ile eleştirilen insanlardır.
yıllarca özel üniversitede okumuş, şu an devlet üniversitesinde okuyan biri olarak söyleyebilirim ki özel üniversitede paralı okuyan bazı öğrenciler devlet üniversitesinde okuyan bazı öğrencilerden daha çok kitap okumakta, daha geniş açıdan düşünmektedirler. özel üniversitede okuyanları küçümseyen bu bakış açısı da geneli tamamen ifade etmeyen üzücü bir bakış açısıdır.
insanlara hemen etiket yapıştırmak üzücü ve düşündürücüdür.
Yüksek lisansını kendi kazandığı parasıyla özel bir üniversitede yapan birisi olarak kabul etmediğim bir iddiadır. Cahilce bir düşüncedir, altında kesin kendince sebepleri vardır. Ama ayıptır.
Ozel okuyamayan sigirlara dert olmus insanlardir. Sende oku az zeki ol veya sende sec bu kadar koyduysa kuzum? Elkartla gelip gidiyorum lan ben okula ne dertler cekiyoruz amuniyum gelmis itin teki sigir diyor s.keyim zihniyetinizi.
Guzel bir hayat yasadiklari dusunuldugunden sigir diye kategorize edilen insanlardir.
Halbuki hepsinin hayati kolay degildir, kimisi cok zor durumdadir. Bu zor durum maddi manevi bir sinanmaca olabilir.
Cogu maddi manevi zenginlikle de, fakirlikle de terbiye olmus insanlardir.
Asil sigirlik da bana gore sadece yoklugun kazandirdigi yasantiyla insanlara saldiranlarinkidir.
Para pul hic onemli degil. Birisinin altindaki araba veya cebindeki balya balya para onu adam yapamayacagi gibi, sizin kazandiginiz devlet universitesi de sizi adam yapmaz.
Okumak cehaleti alir, eseklik baki kalir.
Allah boyle bir memlekette ama oyle ama boyle okumaya calisan herkesin yardimcisi olsun.
Bu konu hakkinda daha cok sey soylenmeli ama yeri burasi degil. Cunku bazi konular sadece iyi niyetli insanlarla konusulmali.
Özel üniversitede hukuk okuyup avukat olanları ekstra sığrdır. Havasından yanına yaklaşılmaz, bir bok bilmediklerini kapatmaya çalışırlar.
Özelde burslu okuyanın da bir farkı yok aldığı eğitim sığırlar için düzenlenmiş eğitim neticede.
Tabii sözüm Bilkent, Koç gibi kaliteli özel üniversitelerin burslusuna değil adamlar ÖSS'de dereceye girip bu okullara giriyorlar. Sözüm boktan özel üniversitelerin burslularına.
bir dönem için belki de milletin babasının bir yılda kazanamadığı parayı ödeyip rehber öğretmenlik gibi boş beleş, ülkenin resmen gizli işsizlerini, atıl kapasitesini oluşturan kesime dahil olmak isteyenlerin içinde bulunduğu çeşit.
hayır yani tamam paran var, para senin istediğin gibi kullan da rehber öğretmen, felsefe öğretmeni, sosyoloji hocası olmak için özel üniversite mi okumaya gerek var?
bu gruptakilerin belki parmakla gösterilecek istisnalar harici işe yarayanı görülmüş mü?
bu grup resmen öğlen 11.30'da paydos yapıp, 16.30'da işten çıkan, bir imzayı 1 yılda atan memurdan farksız.
madem gidip özel üniversiteye bu kadar para saçıyorsun, ileride mevki ve kariyer sahibi olabileceği bir iş hedef koyar kendine insan.
aylık 2500 liralık öğretmenlik için bir dönemlik 25000'lik üniversite harcı mı ödenir?
hayır yani mesela pdr, psikoloji okudun, gidip şirketlere danışmanlık hizmeti veren firmalarda, büyük bir şirkette insan kaynaklarında danışman olarak çalıştın, kariyer yaptın, yükseldin, yönetici oldun masraflara değdi desen eyvallah.
sadece göbeğini kaşıyıp gelenlere klişe iki laf söyleyip, maaşını alabileceğin bir iş için özel üniversiteye gitmeye gerek duyuyorsa insan ya hobi olarak okuyordur ya da başlıktaki hayvan gibi davranıyordur.
bilemeyeceğim.
Türkiye'de özel üniversitenin olmadığından hala ve hala haberi olmayan kişilerin beyanıdır.
Not:Türkiye Cumhuriyetinde özel üniversite yoktur.Bizlere özel üniversite olarak gösterilen eğitim kurumları aslında vakıf üniversiteleridir.Hatta kazanılan burslar devlet tarafından karşılanmaktadır.Örneğin istanbul aydın üniversitesi akev vakfının desteklediği üniversitedir.