sokağında bulunan çocukları sevindirmek için kullanan da vardır.
mesela ben; sınav görevlisi ile konuştuktan sonra, sıralarında bırakıp gidenlerin kırtasiye setlerini alıp, sokakta bulunan maddi durumlarının iyi olmadığını bildiğim ilkokul öğrencilerine verdim. devletin hayrına. devlet hayır duası alsın diye. işe yarasın lan, yazık günah, binlerce ihtiyacı olan öğrenci var. bir de sevindiler ki, devlet cennete giderse, bu öğrencilerin sevinçlerinden gider. o derece.
benden bahsediyor. çakıyla silgiyi hiç kullanmıyorum, kalemin de tekini kullanıyorum. yakında o malzemeleri toptan tekrar ösym'ye satmayı planlıyorum. en azından masrafın bir kısmını çıkarır.
bir de bunlarla totem yapanlar vardır. misal adam hukuk istiyo ve hedefindeki üniversitenin hukuk fakültesinde sınava giriyo. bu kırtasiye setini fakültenin bahçesine gömenler var.
kpss sınavında yaptığım harekettir. yalnız nasıl bir ironidir anlamadım, 2. oturuma girerken ilk oturumda verdikleri kalemleri içeri sokmamıza izin vermemişlerdi, bu nedenle dışardaki çöp kutusu kalemle dolmuştu.
Mesela matematik sinaviyla fen sinavi arasinda bi hafta var. Bu ogrenci arkadas bu kirtasiye setini alir eve goturur. Bu bi hafta icinde denemelerini, testlerini bu arac gereclerle cozer. Hem milli servet degerlendirilmis olur, hem o ogrenci bi hafta boyunca gelecek olan sinavin provasini evde yapmis olur. Gayet de mantikli bi harekettir, herkese tavsiye ederim.
o kırtasiye setini çöpe atan dangalaklardan cok daha doğru bir iş yapmıs kişilerdir o kalemin ne zararı var sana milli servet
al ihtiyacı olana ver. neyse tebrik ediyorum o kalemleri atmayanları.