okadar zor veya kolay farketmez çünki, sıralama ile alınır üniversitelere ilk dörtyüz bine gir üniversiteye girmişsindir zor herkese zor kolay herkese kolaydır..
kontenjanlar epey arttığı için alayınızın gireceğini düşündüğüm sınav. rahat olun arkadaşlar. sınavdan sonra da bi iskender çekin. oh mis. ayrıca üniversite harbiden rahat. asıl üniversite zor diyenlere inanmayın. össye gireceğime üniversitede 10sene okurum. öss stresi bambaşkadır. girin kazanın kurtulun.
çok pis totem yaptım hissediyorum kazanıcam diye kendime gaz verdiğim,uykularımı kaçıran, sınava giriş belgesini kaybettiğimi 2 gün önce farkettiğim ve hala bulamadığım, sınavdır.
çok zor sınav. programlı ders çalışmayan öğrencilerin kazanma şansı çok azmış. uzmanlar bu yönde açıklama yaptılar. sistemin değişim sürecinde olmasından mütevellik doğru ayıklamalar yapmak istiyormuş ösym. çalışanlara şimdiden tebrikler.
zor olmayan sınavdır. * ben girdim valla. hiç acıtmıyor, hani böyle sivrisinek ısırması gibi.
korkanlara söylüyorum. korkmayın lan. öss sizden korksun.(denenmiştir, korkmamak en avantajlısı) yoksa bi taraflara kaçar evlerden uzak. bi taraflara kaçarsa ta bir daha ki seneye kadar arar bulursun.
bak öyle evde anneye babaya atar yapmayın. yok zor da yok şöyle stres de... atar yok. o kadar.
--spoiler--
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın dediğine göre bu sene ÖSS'ye girenler daha şanslı, çünkü aday sayısında yüzde 25 azalma var, sorular geçen seneye göre daha kolay olacak.
"Sorularımızın düzeyleri geçen seneki düzeyde. Herkesin cevaplayabileceği 'kolay' soruların yanısıra 'biraz daha zor' ya da 'çok zor' olanları var. Değişik grupları birbirinden ayırmak zorundayız. Örneğin, en başarılı kitleyi birbirinden ayırmak için birkaç tane zor soruya ihtiyacımız var.
Adaylar, soruların bir kısmı kendilerine zor gelirse, morallerini bozmasınlar.
Soruların ortalama düzeyi (ben adayların morallerini de yükseltmek istiyorum) Bu sene zorluk düzeyi geçen seneden fazla değil. Geçen seneden kolay diyebiliriz, zor değil."
--spoiler--
tavsiyem sınavdan sonra yalnız kalmamanız,size sorulan sorulara cevap vermemeniz, kalabalık ortamlara girmemeniz ve televiyonu açıp mal mal fulledim çok kolaydı diyen çemçük ağızlıları dikkate almamanızdır.
14 haziranda sabahın köründe gerçekleştirilecek sınavdır. aynı zamanda son öss sınavıdır. bu sınavdan sonra lys (lisansa yerleşme sınavı) ve ygs (yükseköğrenime geçiş sınavı) devri başlayacaktır.
çözmeye başladığınız ilk soruyla inatlaşıp 10 dakika harcamayın da ne yaparsanız yapın sınavıdır. allah katılan uuserlarımıza kolaylık, sabır versin. istanbula gidecem diye de kasmayın evlatlar, iyi bir puan alırsanız izmir, ortalama bir puan alırsanız eskişehir, kocaeli ortalamanın altında olursa da denizli, antalya yazılabilir.
hem şehir dışındayken hem de ailemin yanındayken üniversite öğrenimi görmüş biri olarak söylüyorum; ben takılacağım, gezeceğim, içeceğim, manita yapacağım diyorsanız şaşıracaksınız ama ailenizin yanında bir yeri tercih etmeniz maddi manevi her yönden çok daha uygun. zira kendi .ötünü toplayamayan bir adamın yukarıdakileri başarıyla gerçekleştirmesi imkansız. bir bakmışsınız özgür olmak için şehir dışına giden çocuk bir haftalık sakalı, çöp yığınları dolu evi, yiyeceği olmayan buzdolabı ve anadolu sigarasıyla evde hem aç hem de hayallerinden uzakta kalmıştır. 4 yıllık üniversite'nin uzaması da bu aralar başlar zaten.