termos kırmak.
aksi takdirde öfkelendiren gerizekalının burnunu kırıp uzay düzlemine dahil ederim.
bakın öfkesini başka şeylerden çıkaran insanlar çabuk öfkeleniyor diyemeyiz, aksine sabır küpü kişiler. birikmişlik azizliğine uğramış olabilirler sadece.
ayrıca karşıdan kontrol beklemek yerine insanı da fazla zorlamamak lazım nitekim. şahsen karşımda sınırlarını zorlayan gerizekalının teki varsa öfkemi kontrol etmem.
anlatamadım. her ne haltsa.
öfke kontrolü nasıl olur? e devletten sorgula.öfke kontrolü nedir? öfke ile ilgili merak ettikleriniz. bunu yapan öfkedir.öfke kontrolü neden yapılır? öfke kontrolü.
Doktora gitmeden önce "evet ya, bende öfke sorunu var, kendimi kontrol edemiyorum" diyerek suçu kendinizde görmeden önce, kendinizi psikolojik bir rahatsızlık durumuna sokup bunu kabullenmeden, kendinizi hasta olarak görmeden önce...
Küfür edin.
Tepki koyun (fiziki şiddet, saldırganlık olarak değil. Örn: haksız ise haksız, yanlış ise yanlış deyin ve boşver deyip geçmeyin, içinize atmayınız) kendinizi ortamdan kişilerden soyutlayın.
En değerli olan şey akıl ve ruh sağlığınız olduğunu (kendiniz) bilin.
Sizi üzen kızdıran kıran kişileri değersiz varlık, önemsenmeyen yaratık, bir pislik olarak görün. Tıpkı kabız olduğunuz zaman zorlukla sıçtığınız için klozet içinde bokunuzla kavga etmezsiniz (kusura bakmayın, bu örneği kibar şekilde anlatmak için kendimi yormadım) böyle bir durum gibi sizi kızdıran insanlara yaklaşın.
Ne bileyim, bir köpek havlayıp ya da kışın üreme dürtüsü ile bir kedi miyavladığında bundan rahatsızlık duyduğunuz zaman gidip köpeği ısırıyor veya kediyi tırmalıyor musunuz?
Tabi ki hayvan diyor ve doğal davranışı diyerek geçiyorsunuz.
işte, insanlara da böyle yaklaşın ve onlara bir hayvan gibi bakın.
Kabul edin, sizde de olan eksikleri hataları görün.
Örn: sizi kızdıran çıldırtan insanlara ortamlara karşı "eşeği siken osuruğuna katlanır" deyin.
Bir aleti tamir ederken yetersizliğini kabul edin. Başaramayınca onu kırmak daha da çok bozmak zorunda kalmazsınız.
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
ilk önce kendinizi ve çevrenizi iyi gözlem edin. Durum analizi yapın.
Ondan sonra öfke kontrolü, psikolog desteği vb yollara başvurabilir kendinizi hasta çaresiz görün.
insanlara dişinizi gösterin. salın öfkenizi. eğer kendinizi haklı hissediyorsanız veya gerçekten haklıysanız amına koyun o insanın. öfke kontrolü diye bi şey yok.
tabii bu dalyarak gibi sağa sola boşa atarlanma anlamına gelmiyor.