izmir'i Yunanlılardan kurtardığı günün gecesini Karşıyaka'da iplikçizade köşkünde geçirir. Onuruna verilen yemeğe K.S.K. yöneticileride davetlidir. Kurtuluş Savaşı nedeniyle spor faaliyetlerini durduran kulübün, yeniden faaliyete geçirilmesi emrini vermiştir.
13 Ekim 1925'de kulübü ziyaret ettiğinde kulüp şeref defterine şöyle yazar,
"Karşıyaka Spor Kulübü'nde karşı karşıya bulunduğum gençlik iftihara çok şayandır. Bu gençlik muvacehesinde istikbalin kuvvet-i saadeti ne bariz görülmektedir."
K.S.K.'yi ikinci ziyaretinde, K.S.K. Şeref defterine yazdıkları,
"Bu defa ki ziyaretimde geçen aylar da masarrıf ve mesai hizmetin kıymetli asarını gördüm. Teşekkür ve tebrik ederim."
izmir'in kurtarıldığı ve 10 Eylül 1922 tarihinde izmir'e ilk girdiğinde geceyi Karşıyaka'da iplikçizade Köşkü'nde geçirmiştir. Atatürk eve girişte yere serili Yunanistan bayrağını kaldırmış ve tüm dünyaca bilinen "Bir Millet istiklalinin timsali olan bayrak çiğnenemez." sözünü burada söylemiştir.
11 Ekim 1925 tarihinde,Alsancak Kordon'daki evinde,balkonda (Şimdiki Atatürk Müzesi) oturan Mustafa Kemal Paşa'ya Karşıyaka'lılar, simgelerinden olan körfez vapurundan tezahürat yapmışlardır. Atatürk de bu tezagurat karşısında Karşıyaka'lılara şu sözleri söylemiştir,
"izmir'in Karşıyaka'lıları, sizleri muhabbet ile selamlarım. Ben bütün izmir ve izmir'lileri severim. Güzel izmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir rastlantı beni Karşıyaka'ya daha fazla bağlamıştır.
Karşıyaka'lılar!
"Anam sizin sinenizde! Sizin topraklarınızda yatıyor."
"Karşıyaka'lılar, izmir'i gördügüm gün öncelikle Karşıyaka'yı ve orada sizin topraklarınızda yatan anamın mezarını gördüm."
ayrıca,
atatürk'ün üç kere ziyaret ettiği tek klüptür.
armasına ay yıldız konulma izninin atatürk tarafından verildiği üç klüpten biridir.