görüyorum ki bazı sözlük yazarları da taraf gazetesini okuyarak kendini geliştirmeye başlamışlar.
öncelikle hangi avrupa ile kendinizi kıyaslıyorsunuz (?)
Toplum yapınız farklı herşeyiniz farklı ve hümanizmden bahsediyorsunuz..
Bu hükümet bir anda hümanizm kesiliverdi canım. ortada chp düşnmanlığı ya da korkusu olduğu sürece anlatılmak istenenin anlaşılmayacağı kesindir.
sanırım bunu birinin demesi gerekiyor ..
"beyler karıstırıyorsunuz, köy enstitülerini kuran bir zihniyeti tamamen darbeci olarak atıfta bulunmak, atıf sahibinin olayı görememesi değil takkeci olmasından kaynaklanmaktadır."
2004 yılında türkiye artık insan haklarının üstün olduğu bir hukuku benimsemiştir. benimsemiştir ancak, neden benimsemiştir ?
hümanist duygularla mı benimsemiştir tabiiki hayır. avrupa birliği süslerinin sadece bir tanesidir. yine de bu karardan asla şikayetçi de olunmaması gerekir.
ancak bu alınan kararları kullanarak mevcut hükümeti son derece demokratik göstermeye calısmak yanlıstır. insan haklarının üstün olduğu bir hukuk devletinde, insan kavramı meclistekilerle gerçekleşiyorsa kimse kusura bakmasın ben hayır derim. avrupa ülkelerindeki parlementoların cogunda denge bıcak sırtındadır. bizdeki gibi tiranlık yoktur.
elbette yazanlarda pek ala farkındadır hatta "kemalist diktacı" kavramını kullanarak aslında tarafını ve asıl istediginin değil de istemediğinin ne olduğunu açıkça ortaya sermektedir.
eğer mevcut düzeni diktacı olarak görüyorsan, kemalist mevcut sistem demezsin çünkü bunun mustafa kemal paşa ile alakasının olmadığının da farkındasındır.
acaba zamanımın anayasasındaki maddeyi evinde çalışıp da burada ahkam kesenler cumhuriyetin başından beri kaç kere değişmiştir anayasa bakıp ta biraz daha düşünerek yazmaları vatana millete daha hayırlı olmalarını sağlayabilir. böylece kemalist blabla edebiyatını da keser.
simdi ülkenin bütün kadroları zaptedilmis, bütün bakanlıkları siyasallaştırılmışken, kısaca böyle bir siyaset anlayışının olduğu bir ülkede gerçekten saglıklı bir anayasamahkemesinin olacağını mı sanıyorlar. (Anayasadan sonra)
kısacası benim demek istediğim bugün yasama'nın ne kadar boğazına battığı ortadadır. tam tersi, olabildiğince yasamanın dokunulmazlıklarını kaldırmaya ya da kendi içinde daha demokratik bir organizmaya dönüştürmek isterken, böyle sağlıksız ve tiran bir organın anayasa mahkemesine üye ataması düşünülemez bile...
size şimdiden üyeler konusunda hayal kurmamanızı öneririm. yeni rejimin önünü açmak için elinden geleni yapacaklardır.