anayasa da güçler ayrılığının bozulma ilkesi

entry26 galeri
    22.
  1. öncelikle klişe bir hatırlatma olarak; 'demokrasi ve cumhuriyet' aynı kavramlar değildir. cumhuriyetin ilanından sonra hemen demokrasi gelmemiştir.

    cumhuriyetten önce halk tabii ki cumhuriyet standarlarının altında bir hayat sürüyordu. devrimci yönetimler devrimin tabiatları gereği halka getirdikleri yenilikleri yaymak için bazı baskıcı yöntemler uygulamıştır. bu fransız devriminde de, sosyalist devrimlerde de aynı şekilde olmuştur. ancak burada nereye kadar bu baskıcı yöntemlerin devam edeceği önemlidir. tarihimize baktığımız dönemde bunun sürekli hale geldiğini görebiliriz. hatta dünyada insan hakları ve demokrasinin vurgulandığı yıllarda bile. 2004 yılı itibariyle türkiye artık insan haklarının anayasa nın da üstünde olduğu bir hukuk anlayışını benimsemiştir. şimdi temel sorun şudur, insan haklarına aykırı yöntemler dahil katı bir şekilde hala toplum mühendisliği yapmak mı, yoksa insan haklarına daha uygun olarak insanların ihtiyacına göre bir anayasa benimsemek mi.

    bu bürokratik elitin, halka ne gibi paronayalar benimsettiğinin ispatını da bazı entrylerde görmek mümkündür. başörtülüler atatürk e küfür eder, islami bir yönetim isterler vs. insanları bu şekilde kategorize etmenin ve kimi kategorilerde yer alan insanların hepsinin bir düşünceye karşı olduğu varsayının nasıl bir açıklaması var meraklar içindeyiz.
    0 ...