çatlak kadın. çatlakça söyler şarkılarını. bjork'ün bir yönünden bahsetmek isterim cümle aleme. belki de içten içe bilinip dışarıya yansıtılmayan bir yön bu. 93'teki debut'la tanışıklığımızdan beri 15-20 yılı tükettik. bir yığın projede rol aldı bir sürü şarkı yaptı. şarkılarıyla geniş kitlelerce beğenildi. osmanlı tokadı atmışlığı dahi var, çatlaklığına binaen. yalnız şu 95 sonrası arkasından o kadar çok müzisyen çıkıverdi ki, anlatılmaz. bjork esinlenmeleri diye bir halt doğdu.bu haltımsı deyiş, dile pelesenk edildi. ruh halini döndürdü, eğdi, büktü. özlem tekin çıktı bizden. vokal melodiler bir dönem yaslandı bjork'e. avrupalı hemcinslerde bu çatlaklıktan etkilendi, nasiplendi. bu kulvar, bir öncülü işaretledi etrafa, o moda deyişle müzik camiasına. elektronik rock tabanlı son 10-15 yılın tüm bayan solistlerinde/ şarkıcılarında bjork'ten izler vardı. bu böyle sürdü, gitti. değişiklik olmadı mevzuya dair.
en son volta yapıldı 2007'de. wanderlust dinledik, kendimizden geçtik. şimdi de bekliyoruz gene. bir halt yapılır mı diye. dinleyiciyi geçtim, bazıları da bekliyor müzisyen tarafından. bu sefer acep nasıl ortalık karışacak diye?
gene fena karışacak o ortalık. bjork karıştıracak. anımsatacak malum nickimi bana. onu tekrardan sevdiğimi anımsayacağım. çatlakça bir sevgi bu... çat. lak. çatlak!