terörle mücadele

entry67 galeri
    9.
  1. eski iktidarlar sorunu; bir askeri -polisiye olaydan ibaret kabul etmiş ve kendileri bir kenara çekilerek sadece asker-polis güçlerinin her isteğini yapacak şekilde destek vermekten başka bir faaliyetleri olmamıştı. bu cesaretsiz politikalar yıllarca süregelip pkk'yı güçlendirdi. yabancı ülkelerle yetersiz ilişkiler ve düşmanlıklarımız sonucu pkk bu ülkelerde yerleşip nerdeyse büyükelçilik gibi yerler açabildi. türkiye'den daha fazla dertlerini anlatıp olayları çarpıttılar. kısaca iktidarların terörle mücadeleyi terörist ile mücadele olarak algılamasının cezasını bizler çektik.

    son yıllarda terörle mücadele eden asker ve polisin yanına terörle mücadele eden, kaynağında kurutmaya çalışan bir iktidar ve dış işleri politikamız eklenmiş olması oldukça sevindiricidir. türkiye içinde kürtlerin teröre verdiği desteğin sebepleri azaltılırken yurt dışında da aktif bir dış politikayla sessiz kalmayarak türkiye'mi pkk'nın dostluğu mu ve bir devletin mi bir terör örgütünün mü destekçisi oldukları konusunda diğer ülkeleri sorgulamıştır. içerde yapılan demokratik değişimlerin de yabancı ülkelerin pkk'yı terör örgütü görebilmesine katkısı unutulmamalı...

    eskiden terörle silahlı mücadele eden sadece tsk ve polis iken şu an terörle mücadele eden silahlı güçler veya onlara destek veren güçler artmıştır.

    eskiden pkklı teröriste destek veren bir çok yapı bizim tarafımızda yer almaktadır. bunlardan aklıma gelenleri sayayım.
    amerika,
    iran,
    suriye,
    israil,
    ırak ve ırak yerel kürt yönetimi(içlerinde bölünmüşlük olsa da son zamanlarda daha etkin bir pkk muhalefeti var)

    bunlar şu an türkiye'nin terörle mücadelesinde yeterli veya yetersiz desek de bir destek veriyorlar. özellikle kan düşmanı iran ve suriye ile amerika'nın aynı safta olması gerçekten güzel bir başarıdır.

    ab ülkeleri de eskiden farklı olarak bize göre yetersiz kalsa da birşeyler yapıyorlar ve eskisi gibi açık açık destek veremiyorlar. pkklıları tutuklayıp yargılayabiliyorlar.
    yakın zamanda;
    türkiye'nin demokratikleşmesi ile teröre iç desteğin azalması,
    amerika, iran, suriye, ırak, ab ülkeleri, ab üyesi olmayan avrupa ülkeleri,israil, rusya ve son zamanlarda nato ülkelerinin de ülkemiz tarafından bu sürece dahil edilme çalışmaları sonucu tüm dünyanın karşısına aldığı bir pkk göreceğiz. tabi diğer ülkelerden silahlı mücadele etmesini beklememiz zor. özellikle kendi halkına kürtleri öldürmesini açıklayamayacak bir ırak yerel kürt yönetiminden bunu beklemek hayal olur. onlar kendi kamuoylarına türkiye'ye destek vermedikleri imajı vermek zorundalar.

    israil ile son yaşanan gelişmeler ise israil'in bize şirin görünmek için daha çok heron vermesini ve pkk yandaşı suçlamasından kurtulması için pkk'dan uzaklaşmak zorunda kalmasına yol açacak...

    bu süreç pkknın silahlı gücünü bitirecektir. fakat bitirilmesi için akan suyun önü kesilmesi gerek. bunu da sağlayacak içerde demokratikleşmedir. bazılarınız demokratikleşmekten korkuyor olabilirsiniz. ancak bana göre bizim farkedemediğimiz, önemsemediğimiz şeyler kürtlerin istedikleri şeylerdi. kendi kültürlerini yaşayabilecekleri bir kürt diliyle yayın yapan tv kanalı bile onlar için oldukça önemlidir. kendilerini bu ülkenin sahibleri olarak görmelerini sağlar. bu adımların anadillerinde eğitim veren ilkokullarla tamamlanmasını dilerim. demokratik açılım fos çıktı diyenler yapılanları önemsiz gördüler. aslında kürtlerin istekleri de bize göre önemsiz ama onlar için çok önemli. adamlar çok şey istemiyor.(isteyen marjinal vatan hainlerinden bahsetmiyorum)kürtçe dilde eğitim veren bir ilkokul olsa bizler farkına bile varmayacağız. öyleyse olmasının kimseye bir zararı yok.

    son olarak dağda kalanların ne yapılacağı var. onları da öldüre öldüre bitiriyoruz. kendileri de saldırılarını artırarak buna destek veriyor. şehitler veriyorsak da bu kanlı günler onların sonudur... umarım 30 senelik kavga 2015'ten önce biter.
    0 ...