bir dersaneden mezun olduktan sonra kazanılan "uzay mühendisliği" bölümünü bitirdikten sonra, türkiye'de NASA dengi bir kuruluş ya da "uzaylılar sence var mı?" dışında uzay kelimesinin geçtiği bir cümle olmadığını farketmektir.
neredeyse açılan bölümlerin yüzde doksanı "ülkemiz şartlarında" bu derece alt yapısızken, bu tip bölümleri okumak çok dahiyane bir aklın göstergesi değildir kanaatimce. ha ülkemiz şartlarının dışında konuşacaksak zaten bu konu "türkiye'de üniversite mezunu olmak" başlğında değerlendirilmez.
kaldı ki eğitim ile kültür kelimelerinin anlamını aynı zanneden toplumumuzda, herkes kendini geleceği olmayan diplomaların gölgesine atmakta. babalar "çocuğu okuttukta ne oldu işsiz kaldı" derken, evladının okuduğu bölümün içeriğinden bile habersiz. anneler "çocuğuma üniversite mezunu kız alırım" derken, alacağı kızın üniversiteyi ailesinden kaçıp rahat yaşamak için paravan olarak kullandığından bi haber.
rus yazarın dediği gibi; bir insan üç üniversite görmelidir. ama bunların birini kendisi, birini babası, birini de annesi okumuş olmalıdır...