mezar ziyaretleri kişilerin kendi ruhsal tatminleri içindir. ölülerle ilişiği ve ölülere bir faydası yoktur. bu tarz ziyaretlerden paranormal sonuçlar beklemek, yurdumuz semalarında orta çağ idealarına tutunmuş kişilerin genel eylemlerindendir.
devlet kaynaklı diyanet; bu tarz paranormal etkiler beklenen ziyaretleri engellemeye yönelik hamleler yaparken aslında komik duruma düşmektedir.
islamiyet'in farzlarından olan hacı olma aktivitesinde, islam peygamberlerinin mezarı kerteriz alınarak etrafında dönülür(tavaf). bu eylem de ne tesadüf ki(ahahaha) islam öncesi arabistan paganlarından kalma bir ritüeldir.
not: yeterince enformasyona sahip olursanız, ayakta işeme ihtimaliniz artar. gerisi ahmaklık ve kölelik davetiyesidir. ahmaklar ve köleler hakikati es geçtikçe gülümser.
gülümsemeyin.
gereği üzerine not: islam peygamberinin mezarının hakiki yeri bilinmemektedir(ayşe'nin evine gömüldüğü yönünde ciddi rivayetler vardır.). vahabi kültüründe kabe; adem'den beri süregelen islamiyet'in ve dolayısı ile peygamberin ruhunun(nurunun) yattığı kutsal yerdir.
kendinizinkinden başka islam yorumu yok zannediyorsunuz ya, orada bitiyorum işte.
vots rumuzlu yazarın özel isteği üzerine not: vahabilik; islamiyet'in doğduğu ve muhammed'in yaşadığı yıllardaki hayatın, kültürün ve bakış açısının deforme edilmeden yaşanması gerektiğine inanan, arabistan menşeili ortodoks bir islam sistematiğidir. bu özellikleri sebebi islamiyet'in islam öncesi arap putperestliği ile ilişkilerinin en yakın olduğu ritüelleri ve söylemleri hala korur.
paganistik dönemde kabe; brahman gibi semavi dinler dışı fikir önderlerinin bile ruhlarının bulunduğu kutsal topraklardır. bu ritüel antik islamiyet'te de korunmuş, deformasyonlar geçirerek bütün islam peygamberleri halini almıştır. buna örnek vermek gerekirse, brahman ibrahim'e dönüştürülmüştür.
uzun lafın kısası, günümüz islam terminolojisinde tavaf olarak uygulanan ritüel paganistik bir anıt mezar ziyaretidir.
bunun ülkemizdeki yansıması da alevilik üzerinden net olarak gözlemlenebilir. alevilik; kuran-ı kerim'in osman döneminde bozulduğu inancıyla, islami hayatın ve farzların öğrenileceği kişilerin muhammed ve ali'nin soylarından gelmesi sebebi ile nur'a sahip olan dedelerden seçilmesini emreder. bu ritüel de aslen islam öncesi türk inanışlarının bir yansımasıdır. cem ayinlerinde de 'yedi kere dönme.' ritüeli gerçekleştirilir.
velhasıl bunca enformasyonun bizi götürdüğü nokta, terminolojimiz ve hali ile kendimizce farklı anlamlar yüklediğimiz ritüellerin çıkış noktalarını ve kendini bu çıkış noktasına yakın şekilde konumlayan, kendimizinkine benzer başka terminolojileri es geçemeyeceğimizdir.