gene uykusuz gecelerimize sebep olacak organizasyon. fakat seçimlere iki üç senedir birşeyler oldu gibi, ya da koçlar ayyaş mı seçiyorlar nedir?*
batı konferansına bakacak olursak ilk 5 ler hariç nash, nowitzki ve chris paul herkesin bildiği, tanıdığı yıldızlar ve hakikaten de iyi performans gösteriyorlar yani seçilmemeleri için neden yok. gasol ve brandon roy ise daha tam diğerleri kadar süperstar olamamış ama bir şekilde kendilerini kabul ettirmiş yıldız oyuncular. roy çok yönlü oyunu, gasol ise pota altı etkinliği bakımından iyi işler yaptılar bu sene. ilk kez seçilenlere gelirsek kevin durant gerçekten çok iyi bir sezon geçiriyor. sayı ortalamasına bakıldığında nba de ilk 5 te, ribaund ortalaması da bir 3 numaraya göre gayet başarılı. fakat geçen sezon da buna yakın istatistikler sergileyen durant'in seçilmesinin asıl nedeni ise takım başarısı. öte yandan deron williams nba'in son yıllarda yetiştirdiği en iyi pg lerden ve kanaatimce 2 3 yıldır all star olmayı hak ediyor fakat yıldız bolluğundan anca bu sene girebildi. zach randolph ise değişik bir adam. jailblazers yıllarında da bu istatistiklere yakın oynuyordu fakat daha sorunlu bir yapıya sahipti. ardından gelen new york macerası onu değiştirmiş gibi ama seçilmesine pek bir anlam veremedim. ha tabi istatistikleri çok iyi ve all star ruhuna aykırı değil, formata uygun olarak onure etme olayını durant ve randolph seçimleriyle kotarmış vaziyette koçlar.
doğuda ise işler biraz daha karışık. yine ilk 5 i bir tarafa bırakırsak chris bosh, paul pierce haydi biraz daha zorlarsak da joe johnson aynı batıda olduğu gibi yıldız kategorisinden all stara dahil olmuş isimler. gerald wallace seçimine bakacak olursak gerçekten doğru bir seçim diyebilirim. ha randolphtan nesi farklı diyebilirsiniz. cavabım istikrar olacaktır. wallace'ın bir 3 numaraya göre iyi bir ribaundçu olduğunu biliyorduk fakat nba da ilk 5 te olması ve bunu yaklaşık 20 sayı ile yapması onu bir charles barkley gibi gösterir ki gerçekten onure etme amacı güdülerek yapılmış bir seçim. keza rondo da öyle. rajon rondo'ya dışardan bakıldığında yaptıkları kolaymış gibi görülebilir. ama yüksek egolarla baş etmek ve onları oynatabilmek gerçekten sıkı bir disiplin gerektirir. bir oyun kurucuda olması gereken çoğu özelliğe sahip rondo. belki dış şutu kötü ama olsun. geçen sene 7 maça giden chicago serisini triple-double ortalamalarla bitirdiğini hatırlayın. evet geldik kanımca doğuda iki üç senedir süregelmiş fiyasko seçimlere. derrick rose ve al hordford. öncelikle iki oyuncunun da kötü birer oyuncu olduğunu düşünmüyorum. fakat rose örneğin, daha 2.senesinin ortasında olan ve istatistikleri pek de bir artış göstermemiş olan bir oyuncuyu all-stara almak? carmelo anthony gibi bir yıldız 4 sene beklemişken? ya da al hordford. sadece 14 sayı ve 9 ribaund ile oynaması mı onu all-star yapan? tamam başarılı bir uzun ama zoraki bir pivot. çoğu pivottan iyi olabilir ama all-star olacak kadar iyi mi? iki oyuncu da yıldız olacaklar, çok iyi birer oyuncu da olacaklar ama all star için erken kanımca.
all star da özellikle doğuda koçların seçimi her zaman tartışmaya açıktır. detroit takımından 4 kişinin all star olması, geçen seneki devin harris ve jameer nelson seçimleri de bunlara örnektir.
burada kişiel beğenilerden uzak bir yorum yapmaya çalıştım ve dikkat ederseniz "ben olsam şunu seçerdim" gibi bir örnek vermedim çünkü koç değilim. ama özellikle geçen seneki jameer nelson ve bu seneki al hordford seçimlerine baktığımda o istatistiklerle * ve takımlardaki rolleriyle * girebildilerse all stara; "o kadar sorumluluk almışken ve altından kalkabiliyorken, maç başına 19 5 5 ile oynuyorken, takımın en önemli skorerini tek başına besliyorken, son saniyede takımın güvendiği tek oyuncuyken geçen senelerde hidayeti niye almadınız ulan?!!" diye sorasım geliyor bu koçlara.
edit: imla
sonralardan sonra gelen edit: jailblazers = portland'ın bir vakitler oyuncularının çıkarttığı sorunlardan dolayı aldığı lakap. biraz araştırma lütfen.