osmanlıca nedir, bilen bildirilen biri olarak gönül rahatlığı ile diyeceğim söz şudur: Harf inkılabı Atatürk'ün yaptığı en iyi işlerden biridir.
Şimdi Atatürk'e bok atmak için ona buna sarılan ve çoğunlukla görüşlerimin uyuştuğu insanlar var burada, ama bu konuda son derece kör cahillik etmekteler.
Efendim,
Arap ve Fars alfabelerinden mütevellit olan Osmanlı alfabesi, Türkçe'de yer alan o,ö,u,ü harflerini birebir karşılamaz. Kimi zaman ı,i harfleri de sorunlu olarak karşımıza çıkar. hele bir ayın ile gayın vardır ki, gene gayın g ve ğ ile(evet iki harfi de karşılar) atlatılır, lan ayın harfine ne diyeceksiniz? bazı demek için, doğrusu yazmak için, ayın kullanacaksın elif değil. u yerine geçer, i yerine geçer. nası göreceksin. Vukuat yaz bakalım. Yok şedde atarım, hemzelerim, ötrelerim. Kitabi harflerde nanaysın aslanım.
Ha bu arada elif cümle ortasında a ve e olarak da okunabilir. k harfine ne demeli? kaf - kef. Ha bu arada ufak oynatmalarla ama cümle içinde aynı kullanılan gef, nef, yef için ne demeli?
Harf inkılabı yanlışmış, bok yanlış. Atatürk'ün yaptığı en doğru iştir.
Diyeceksiniz ki, lan dedelerimiz nasıl yapıyordu? Dedelerinize sorun bakalım, yazdıklarını ikinci defa gördüklerinden duraksamadan okuyabiliyorlar mı?
enveri harfler belki! ama o da dert olur yav. vav meselesi var. vav hem u hem o hem ö, hem ü. bir de v. Nasıl olacak o iş. Yok enveri de zor.
vel hasıl, Yav muhafazakar olun, olun iyi de, bokunu da çıkarmayın be. Bilmeden, görmeden hele ki çekmeden yorum yapmamak, boş konuşmaktan evladır.