Almanya'ya giden annesinin safra kesesinden rahatsızlanması ve kaldırıldığı hastanede "Ay, ay, ay" diye bağırması sonucu aynı hastanede ofis bölümünde çalışan babasının dikkatini çekiyor. Almanca "ay" yumurta demek olduğu için acı çeken kadına yumurta getiriyor ve aralarında bir aşk doğup evleniyorlar. Asuman doğar doğmaz da anne ve babası boşanıyorlar. Ablası babasında Asuman ile annesinde kalıyor. ilkokul 1. sınıfa giderken Türkiye'ye dönüyor annesiyle birlikte. Konsolosluk okulunda bir yıl okuduktan sonra "çocukları ayırmayalım" diye ailesinin bu kararı üzerine takrar Almanya'ya dönüyor ve 1993 yılına kadar babasının yanında kalıyor.
Kandemir Konduk kendisini dişi cem yılmaz olarak düşünse ve sahnede biraz daha pişmesinin ardından tek kişilik bir şov yaptırmayı düşünsede bu projede sonradan gerçekleşmiyor.
Almanya'da din derslerinde hristiyanlık anlatıldıysa da babasından bu yönde hiç bir baskı görmemiş. Yaz tatilinde teyzesi subhaneke duasını öğretir, kuran kursuna gönderir. Kendisi de müslümanlığı benimser.
Lise bitince annesi alanya'ya yerleşir. Asuman teyzesi ile ankara'da yaşamaya karar verir. Alman havayolu şirketi Aero Lloyd'a girip bilet kesmeye başlar. Sonra bu iş onu kesmez, raporları yazmaya başlar, süpervizörlük yapar.
ilk gençliğinde basketbolcu olmak ister. Almanya Genç Milli Takımı'na kadar yükselir. Berlin'in en iyi 10 oyuncusu arasına girer. Ama 17 yaşında annesi onu türkiye'ye götürünce basketbol içinde derin bir ukte kalarak yaşamından çıkar. Hakem olmak isterse de yaşı tutmaz. Şimdi içinde kalan bu hevesi yüzünden basketbol maçlarına bile gidemiyor.