okulun genel başarısını göz önünde tutacak olursak her okul başarısız sayılabilir. kız erkek ayrımının yapılması makul mudur değil midir ben bilmem ama zaten her çocouk da başarılı olcaka diye bi kaide yok. kimisi çok zekidir, geleceği parlaktır, kimisi de biraz daha geridedir, orta düzeyde gidecektir. önemli olan bu çocukların hepsine sen zengin olacaksın hayalini satmamaktır. herkesin kendi dengine göre- istisnalar hariç- eğitimine devam etmesi salık verilir her zaman. yani başarı kıstası -kimse kusura bakmasın ama-büyük şehirlerdeki bir kaç üniversite dışındaki okulları kapsamaz zaten.
kız meslek lisesi örneğinin yanı sıra erkek egemen endüstri meslek liselerinde de aynı sorun vardı geçmiş yıllarda. kimisi eğitimin getirdiklerini kabul edemeyecek odunlukta olduğundan dolayı sen okulda iki üç kişi kurtarabilirsen kurtarıyordun, gerisi zaten toz toprak.
şimdilerden bahsedecek olursam da şayet, bikaç devlet okulu hariç bütün devlet okulları sapır sapır dökülüyor. 300 puanla üniversiteye zor giren öğrenciler var. özel okulların da durumları iç açıcı değil. anası babası zengin olmayan, 3-5 sene içinde resmen hayat yarışında kendini bulacak öğreniciler de genel manada kendini salmış vaziyette zaten. allah sonumuzu hayır etsin.