saçmalığın daniskasıdır. gata ve emniyetin yaptığı bir araştırmaya göre suç işleyenlerin % 50 civarı alkollü iken suç işlemiştir. türkiye'de suç işlenen şehirler sıralamasında konya'nın alt sıralarda olması alkol kullanımını dolaylı olarak göstermeye yeter. ayrıca konya'yı konyalıyı tanımayanların yorumlarını okumak oldukça ilginç. kısıtlanmanın sonucuymuş. ancak bir yerimle gülerim. kaç kere konya'ya geldin ve eline içki aldın da bir baskı gördün sormak isterim?
bu iddiayı yapanların bastırılmış nefret duygularını açığa çıkarması açısından önemlidir.
şehirde yıllık 2.7 milyon turist gelir fakat içkili lokanta veya otel bulmak oldukça zordur. toplasan 10-15 birahane, 2 bar,3 otel ve 1 tane lokanta içki satıyor. onların da belirli bir müşterisi var.
madem öyle bir inanç var; konya'ya gelin ve içki içecek yer arayın bakalım bulabilecek misiniz? tekel bayiileri dışında içki satan yer de bulamazsınız. toplasanız 30 tane tekel bayii zor bulursunuz. tüm içki bu 30 tekel bayiide satılıyorsa adamlar göt kadar daracık dükkanlarında ne çok içki satıyordur değil mi?
konya'da alkol içilir ama özel günlerde içilir. düğün dernek, yılbaşı, yaşgünü toplantıları, oturak alemi gibi nadir günlerde. konya'da alkol satmak her yerde olduğu gibi serbest. ama içki satılan yere ancak içki içileceğinde gidilir. o yüzden bakkaldır, süpermarkettir, lokantadır, oteldir içki satmaz. bir migros satar onun da hali belli.