şu an piyasada hocaları bile olmayan bir çok hukuk fakültelerinin olduğunu düşünürsek açılmasının çok da fark etmeyeceği aşikardır. zira kimse alınmasın ama hocaları başka fakültelerden gelen hukuk fakülteleri var. taşıma suyla değirmen dönmüyor arkadaşlar. kadrolu öğretim üyeleri olmadan yetkin akademisyen yetiştirilmeden bu kadar hukuk fakültesi açmanın anlamı nedir. tamam her eşit ağırlık öğrencisinin hayalidir hukuk fakültesi ama yıllardır olduğu gibi her önüne gelen adamı hukukçu yaparsanız ne hukuk gelişir ne demokrasi işler.
hukuk eğitiminin içler acısı olduğu için açık öğretimde kesinlikle olması kesinlikle olumsuz bir durumdur.
hatta ve hatta hukuk fakültelerindeki öğrenilere ailelerine yük olmamak adına çeşitli burslar verilerek hukuk fakültesi eğitim yılı artırılmalı en az 6 sene olmalıdır.
lütfen biraz bencil olmadan taşın altına elinizi sokun biraz ya. amerika'da hukuk fakültesi okuyabilmek için ilk önce bir başka fakülte okumak bir ön şarttır. el insaf ya türkiye'de bir sürü hukuk fakültesi açıldı. şimdi her elini attığın iktisat, işletme veya ziraat mezunu olguğu gibi yakında bunlara hukuk da katılacağı kesindir. hukuk fakültesine girmek açık öğretim gibi kolay olmamalı. bununla da yetinmek yerine hukukçuları geliştirmek adına bir ön fakülte okutulmalıdır.
dışardan konuşmak kolay tabi. hukuk fakültelerinin hali, avukatların hali, hakimler savcıların hali içler acısı. tamam çok ihtiyaç var hakim savcı avukat ve hukuk fakülteleri için öğretim üyesi açığı çok fazla ama hukukçu olmak bu kadar kolay değil ya. ben de bir mezunum ama hukukçu diye kendimi adlandıramıyorum. kendimi asla küçük gördüğümden değil ama hukukçu olabilmek için sadece dört yıllık hukuk fakültesi bitirmek yetmez.
hukukçu her zaman taşın altına elini koymasını bilmelidir. eğer gerçek bir hukukçu olmak isteyen varsa, eğer kişi idealistse taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışmayan kendi akademik kadrosuna sahip doktrine katkı sağlayan fakülteleri seçsinler.