devlet yurdunda kalmak

entry7 galeri
    1.
  1. tanımımız: kyk'ya bağlı olan, 2-4 kat arasında değişen binalarda ömrünü geçirmek.

    tanım bu ama işin zor olan kısımları da var. devlet yurdunda kısa bir süre kalmış biri olarak anlatacaklarım var.

    başvurunuzu yaparsınız kyk.gov.tr'ye. sonra sonuçlar açıklanır asilden girmeye hak kazanmışsanız kaydınızı yaptırır ve bu yurtlara yerleşirsiniz. ha yok yedekteyseniz herkes yerleştikten birkaç hafta sonra yerleşirsiniz açıkta kalan pek olmamıştır korkamyın! yedek sıram çok yüksek bana sıra gelmez diyip gidip kazık bir özel yurda kayıt yaptırmayın zira onların da imkanları o kadar iç açıcı değil. yedek olduğunuz halde bir süre misafir olarak burada kalabilirsiniz bile ama elbette ücreli, günde yaklşık 5 lira yatak parası verirsiniz. neyse bu işin yurda giriş ksımıydı şimdi yurtta olan gelişmelere bir bakalım.

    yurda eşyalarınızla giriş yaparsınız ve odanız belli olur sonra odada birlikte kalacağınız arkadaşkarınızla tanışırsınız. yurdumun dört bir yerinden gelen binbir türlü insan bir odadadır artık. şansınız ya da torpiliniz varsa 6 kişilik odaya düşersiniz yoksa 8.

    6 kişi demek 6 ayrı nefes, 6 ayrı kapris ve 6 ayrı tattır esasında. elbette biraz iyimser olmakta fayda var.

    peki nedir bu yurtlarda temizlik falan nasıldır?

    girdğiniz yurda ve odadakilere göre değişir yaşama şartlarınız. misal odada halıfleks varsa biraz daha temizdir oda. yoksa millet afedersiniz tuvalete gittiği terlikle gelir odada gezinir bu da birçok hastalığa davetiyedir. temizlikçiler günlük olarak odaları temizlerler elbette. eğer astım gibi hassas hastalıklarınız varsa burada kalmak için bir kez daha düşünmelisiniz.

    yurtlarda telefon şarjı büyük bir sorun teşkil eder. kimi yurtlarda odalarda priz varken kimilerinde hiç priz yoktur ve bunun için telefon şarj üniteleri vardır, ünite dediğimde sikindirik bir tahta kutu. onun da kilidini siz alıp telefonunuzu oraya kilitliyorsunuz ama ne kadar güvenli olduğu büyük bir muamma. ben o kutulara asla güvenemedim ve telefonumu hep kantinde şarj ettim. tabi bunun için de büyük bir sabır gerek.

    yurtlarda yemek konusuna gelince,

    yemek olarak birçok çeşit yemek sizleri bekliyor. ister sıcak yemek ister tost, hamburger, köfte, adana, pide vs. elbette bu çeşitler yurdun imkanına göre değişir. her ne kadar hizmet standart ayağı çekilse de yok böyle bir şey.

    yurtların içerisinde terzi, kuaför, internet kafe gibi hizmetler mevcuttur. burada fiyatlar piyasaya göre yüzde 20 oranında daha uygundur. mesela ben 50 kuruşa saçımı yıkatmıştım ve saçımı hiç kurulamadım öylece gezdim, o derece yani.

    evet efendim geldik bana göre en büyük soruna,

    banyo! bu yurtlarda banyo yapmak büyük bir sorundur. afedersiniz bazı yurtlarda kabin diye bir kavram bile yoktur. yani kabin denen bir şey var ama önü açık!

    kabini tamamen kapalı olanların da üstü açık 1.80'den uzun bir boyunuz varsa omzunuza kadar görünürsünüz! duş esnasında türkü söyleyenler mi dersiniz, yandan gelen tuhaf sesler mi dersiniz! dikkat etmek gerekir zira en değerli varlığınız kumbaranız!

    gelelim sonuç kısmına,

    şimdi bu yurtları bu kadar eleştirdikten sonra buralarda kalacakların da kararların da etki etmek istemiyorum. dediğim gibi yurtlardaki hizmet değişkendir. iyi bir arkadaş ortamınız varsa bu yurtlar idealdir.

    ayrıca bu yurtlarda ders çalışma imkanı eve göre çok daha iyidir. odalara arası halı saha maçları falan yapılır sonra, zevklidir yani.
    3 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük