Dolmakalemlerin halka yaygınlaştırılmasını amaçlayan Hamburglu Alman bir kırtasiyeci olan Claus Johannes Voss, 1906 yılında yanına bir bankacı olan Christian lausen ve bir mühendis olan Wilhelm Dziambor'u alarak mürekkep hazneli dolmakalem imalatına başladı. Şirketin kuruluş yıllarındaki adı "Simplo dolmakalem" di. 1910 yılında kapaktaki kırmızı renk, 6 yuvarlak köşeli beyaz bir yıldızla değiştirildi. Bir toplantıda kapağın tepesindeki yıldız, bir dağın zirvesindeki buzula benzetilince, kalemlere Avrupa'Nın en yüksek dağı Montblanc'ın ismi verildi. Şirketin efsane haline gelen Meisterstück (usta işi) markalı dolmakalemlerinin üretimi 1924 yılında başladı. Montblanc'ın Diamond adı verilen serisinde, saat, kol düğmesi ve "meister stück dolmakalem" bulunuyor. Meisterstück dolmakalem Guiness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en kıymetli dolmakalemi olarak geçmiş. Ürün "pave" tabir edilen bir teknikle 4.654 tane tamamen lekesiz ve en üst kalite sertifikalı siyah pırlantayla bezenmiş. Pırlantalar toplam 17 karat ve mücevher ustaları bu taşları 56 adet büyük pırlantadan 6 aylık bir çalışmayla keserek elde edilmiş. Koleksiyonerlere ve meraklılarına hitap eden ürünün etiket fiyatı ise 125 bin euro.
Montblanc'in türkiye'deki dağıtıcısı Rotap'in verdiği bilgilere göre, Abdullah Gül, özel kalem müdürü'ne aldırdığı Montblanc ürünlerinden 2 Euro'luk saat, 150 Euro'luk kol düğmesi ve 350 Euro'Luk kol düğmesi kullanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Montblanc'in sadece dolmakalemini tercih ediyor. Türkiye'de 17 yıldır faaliyette bulunan Montblanc'in diğer ünlü kullanıcıları arasında Meltem Cumbul, Kıvanç tatlıtuğ, Cem yılmaz var.
Montblanc'in türkiye'de ulaştığı rekor satış fiyatının 200 bin euro'luk kalemler olduğu belirtiliyor.
Monblanc ve Van Cleef & Arpels'in birlikte tasarlayıp sınırlı sayıda ürettikleri "Mystery Masterpiece - Gizemli Şahaser" i 730 bin dolarlık fiyatıyla bugüne kadar üretilenler arasında en pahalı kalem olarak gösteriliyor. Kuyumculuk sanatının en şaşırtıcı koleksiyon örneği olarak gösterilen "gizemli şahaser"in her biri 840 pırlantadan oluşuyor ve her birinde Van cleef & Arpels patentinde 20 karatlık "gizli" bir taşın yer aldığı belirtiliyor. Pırlanta aksamlı gizemli şahaser'in yakut, safir ve zümrütten oluşan üç varyasyonu var.
Yazık ki bu ülkede 605 tl'ta maaş alıp ev geçindiren insanlar varken 200 bin Euro'ya yani yaklaşık 400.000 liraya kalem alan var. Tabi ülke yönetiminin zirvesindeki isimlerin bile lükse bunca düşkün olmasının ardından diğer insanları ayıplayamayız. Eğer bu ülkenin kaliteli bir dolmakalem üretecek tesisi yoksa bu da devletin ayıbıdır. Ama var olmasına rağmen yöneticiler hala yabancı ve lüks ürünleri tercih etmeye devam ediyorsa bu da onların ayıbıdır.