ideolojinin esir aldığı zevatın anlamayacağı veya anlamak istemeyeceği şeylerdir. hakkaniyet ölçüsünde kalıp iyi ve kötü yaptıkları şeyleri bir bir sayacağım. ancak şu bilinmelidir ki iktarı elinde bulunduranlar hem iyi hem de kötü şeyler yapmışlardır. sırf bazıları gibi kuru muhalefet olsun diye konuşmayacağım. boş konuşmalara ne zamanız ne de enerjimiz var. önce yapılan iyi şeylerden bahsetmek istiyorum genel hatlarıyla. detaya inip özü kaçırmamak gerekir. buyrun;
- köydes ve beldes gibi yerel projelerle taşraya hizmet götürülmüştür.
- türkiye'nin nihai hedefi olan ab üyeliğinde cumhuriyet tarihinin en uzun soluklu mesafesi katedilmiştir.
- türkiyenin en büyük sıkıntılarından biri olan konut sıkıntısı toki öncülüğünde kabul edilebilir sınırlara getirilmiştir.
- doğuanadolu ve güneydoğuanadolu bölgelerimizde okullaşma ve teknolojik altyapı, batı bölgelerimizin ortalamasına yaklaşmıştır.
- dış ve iç borçlar artmasına karşın gsmh artmış ve kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar sevyelerine gelmiştir.( özellikle borçlar konsunda kasıtlı olarak çarpıtmalar yapılmaktadır. 200 liira borcu olan birisinin 100 lira geliri varsa; kişinin borcu gelirinin 2 katıdır. eğer 500 lira borcu ve 400 lira geliri varsa; kişinin borcu gelirinin 1,25 katıdır. burada görüldüğü üzre önemli olan ne kadar borcunuzun olduğu değil, borcu ödeyebilme gücünüzün ne kadar olduğudur.)
- faizler ve enflasyon değerleri düşürülmüş ve belli aralıklarda seyretmesi sağlanmıştır.
- türkiye ihracat rakamları rekor sevyelere gelmiş ve ihracat yapılan ülke sayısı artmıştır.
- türkiye'ye gelen turist sayısı ve turizm gelirleri rekor sevyelere çıkmıştır.
- zarar etmekte olan bazı kamu kurumları özelleştirilmiş ve kar yapar duruma getirilmiştir.
- karayolu ve diğer üstyapı çalışmaları herkesimden insanın takdirini kazanabilmiştir.
- uluslararası arenada türkiye tanınan ve saygın bir ülke haline gelmiştir.
- türkiye'nin makus kaderi gibi algılanan darbelere hiç bir iktidarın yapamadığı direnişi akp hükümeti yapmıştır. özellikle 27 nisan muhtırasından sonra cemil çiçek'in yaptığı konuşma bu makus kaderi değiştiren yegane ilk adım olmuştur. ergenekon sürecinden bahsetmek dahi istemiyorum... belgeler herşeyi anlatıyor. söz uçar, yazı kalır.
- milli bir ekonomi siyaseti benimsenmemiştir. hep dışa bağımlı ya da yarı bağımlı ekonomik politikalar arzu edilen ekonomik sevyeye ulaşmada büyük engeller oluşturmuştur. özellikle baca ekonomisine sarılıp, ülkenin asıl dinamik ekonomi motorları ihmal edilmiştir.
- milli bir mimarileşme politikası üretilememiştir. yine kaçak yapılar, yine adam kayırmalar...
- tarım politikaları tarım sektörünü adeta yoketmiştir. dünya bankası yetkilileri bizim bürokratlarımızdan daha fazla bu konuda insiyatif kullanmışlardır.
- eğitim politikaları adeta çökmüştür. bir başörtüsü, bir katsayı derken asıl ihmal edilmemesi gereken efektif eğitim ve öğretim ihmal edilmiş ve sonucunda boş bir eğitim sistemi bize armağan edilmiştir.
- öğretmen adaylarının mağduriyetleri ayyuka çıkmıştır. atamalar konsunda eli sıkı olan hükümet arkada 350 bin işssiz öğretmen bırakmıştır.
- anayasa çalışmaları göz boyamaktan öteye geçmemiştir. simgesel konulara takılıp ülke kaderini değiştirecek yasalar ıskalanmıştır.
- polislerin adeta eli kolu bağlanmıştır. polisler hiç olmadığı kadar güçsüzleştirilmiş, adeta konu mankeni moduna sokulmuştur.
- ergenekon süreci iyi yönetilmemiş ve bir şüphe imparatorluna doğru gidilmektedir.
- abd'ye olan yalakalık tavrı ayyuka çıkmıştır.
- siyasi söylem ve davranışlarla ülke gündemi değiştirilmiş ve oy avcılığı yapılmıştır.
- demokratik açılım iyi bir fikir olmasına rağmen iyi yönetilememiştir. ülkede faşizmin yayılmasına adeta önayak olmuştur.