vücut geliştirme yanlışları

entry34 galeri
    1.
  1. çoğu kişinin istediği gelişimi sağlayamamasına sebep olan yanlışlardır. bunların başında düzenli spor yapmamak gelir. kasları büyütmek için kas hücrelerini büyütmek gerekir. kas hücrelerini büyütmek için onları beslemek ve sürekli çalıştırmak gerekir. bu yüzden bilmek gerekir ki:
    bir iki ayda normal ve sağlıklı bir biçimde vücut geliştiremezsiniz. o yüzden iradenize hakim olacaksınız. ilk 2 aylık süreç salon ortamına alışma, hareketleri tekrar ederek doğru egzersiz yapmayı öğrenme ve vücudu daha ağır antrenmanlara hazırlama sürecidir. sikerim lan ben deyip ağır kaldırmaya kalkarsanız -ki kaldıramazsınız- sakatlanabilirsiniz. hele de bu sakatlığınız eklem yerlerinizde olursa vücut geliştirme kariyerinizi sonraki günlerde hayallerinizde yaşatabilirsiniz. o yüzden sabırlı olun, telaş yapmayın. bir günde dwight howard gibi omuzlara, mike tyson gibi trapez kaslarına sahip olma şansınız yok.

    başta söylediğim yanlışa tekrar değinmek istiyorum ben. düzen her şeydir. bir hafta bir gün giderek, diğer hafta 3 gün giderek, ertesi hafta 2 gün giderek sonraki hafta gitmeyerek bir şey elde edemezsiniz. mümkün olduğunca düzenli tutmaya çalışın çalışmalarınızı ve ara vermeyin. okul, dershane, iş bahane olmamalı sizin için. emeksiz ekmek olmayacağını hepimiz biliyoruz. karşılığında kazancınız sağlıklı, estetik ve güçlü bir vücutla birlikte özgüven olacak. mastercard bile bunların bedelini ödeyemez.
    diğer yanlışlara geçmek istiyorum ben kuzum.

    çalışma içi dinlenme!
    çalışma içindeki dinlenmelerinizi iyi ayarlayın. ne çok uzun süre dinlenerek kendinizi soğutun ne de adam akıllı dinlenmeden egzersiz yapın. setler arasındaki zamanı iyi ayarlayın. 1.5-2 dakikadan fazla ara vermemeye dikkat edin.
    farklı bir kas grubu çalıştırmadan önce yapılacaklar!
    15 dakika boyunca hiçbir şey. omuz çalışması yaptınız ve omuz egzersizleriniz bitti. biraz da sırt-kanat çalışması yapmak istiyorsunuz. sakın ama sakın hemen bu kas grubuna geçmeyin, aksi takdirde omuz egzersizlerinizden maksimum verimi alamazsınız. bir kas grubunu çalıştırdığınızda biz sporcuların tabiriyle oraya yoğun kan pompalanır. yeteri kadar beklemez, hemen farklı bir kas grubunu çalıştırmaya kalkarsanız o bölgeye yeterince kan dolayısıyla gereken maddeler ulaştırılamaz ve istediğiniz verimi elde edemezsiniz. 15-20 dakikalık aralar verin farklı kas gruplarını çalıştırırken.

    sık sık yemek yeyin!
    bir seferde alacağınız, vücudunuzun sindirebileceğinden fazla miktarda gıda size hiçbir şey katmaz. dışkı yapar atarsınız. yapmanız gereken 1-2 saat aralıklarla gıda tüketerek metabolizmayı, anabolik faaliyetleri yani yapım faaliyetlerini canlı tutmak olmalı. bu arada da vücudun protein depoları tükenmemeli. çünkü bizim kas inşasında en çok kullandığımız besinler proteinlerdir. o yüzden yeterli miktarda karbonhidrat ve yağ tüketin ki enerji için proteinler kullanılmasın.

    herkesi dinlemeyin!
    dambıl kaldırmamış adamlardan fikir almayın. özellikle sporcu besinleri konusunda lafını bile geçirmeyin. kesinlikle! dünya ve avrupa vücut geliştirme federasyonlarının kullanımına izin verdiği maddeleri, uygun dozajda kullanmanın , doğru kullanmanın bir zararı yoktur. protein tozları, aminoasit hapları, protein barlar, karbonhidratlar, kreatinler vs. hepsi zaten vücutta bulunan maddelerdir. yalnızca aldığınız sporcu besinlerinde oranları fazladır. tavuktaki protein oranı yüzden 18 iken protein tozunda 80 hatta daha yüksektir. tekrar söylüyorum: sporcu gıdaları ilaç değildir! hiçbiriniz usain bolt'tan ya da mike tyson'dan ya da bir başka atletten daha çok ilgilenmiyorsunuz bu işle bilimsel olarak. bu sporcuların meslekleri spor , vücutlarına zarar verecek hiçbir şeyi kullanmazlar merak etmeyin.

    alkolle aranızı soğutun!
    elbette çoğu sporcu abartı bir şekilde olmasa da alkol alıyor. ancak egzersiz günleri ve sonrası alkol almayın. kas gelişiminize negatif yönde etki etmektedir.

    yağlı besin almamazlık etmeyin!
    tıpkı proteinler gibi yağlar da yapıya katılır. amacınız ne kadar yağsız, kasların belli olduğu bir vücut olsa da bu yağa ihtiyacınız olmadığı anlamına gelmiyor. yağlar yalnızca göbekten sarkan şeyler değildir. yağı hayatınızdan tamamiyle çıkarmaya çalışmayın, kendinize zarar vermekten başka bir iş yapmazsınız.

    kasların yalnızca bir kısmını çalıştırmayın!
    örnekle açıklamam gerekirse örneğim karın kasları olur. yalnızca mekik aleti ile karın çalıştırırsanız alt kısmı pek çalıştıramazsınız. bunun için bir kas grubunu çalıştıran ne kadar egzersiz varsa uygulamaya çalışın.

    ağırlık kaldırırken öküz gibi bağırın!
    tecavüze uğrar gibi bağırın. hafif kilolarda gereksizdir ancak yüksek kiloları kaldırırken size iyi bir motivasyon sağlayacaktır. psikolojik açıdan oldukça büyük bir destek sağlar size. taekwondocuların da tekme atarken yüksek sesle bağırmalarının sebeplerinden biri de budur.

    tüm gün koşmayın!
    yağları yakmak için koşmak en etkili yoldur belki de. ancak çok koşarsanız o kadar besin kullanırsınız. vücudunuzda çok yağ yoksa ve hedefiniz yapılı bir vücutsa koşu işini abartmayın. vücuttaki yağlardan kurtulmak için son rötuşlara yapacağınız bir protein diyeti uygun miktarda koşuyla daha iyi fayda sağlayacaktır.

    şimdilik bunlar geldi aklıma ve bunları yazdım. elbette bunlar kural değil. vücut geliştirme oldukça garip bir spor. çoğu konuda kimse mütabık değil. ben yukarıda çoğu kişinin kabul ettiği şeyleri anlattım size. uygularsanız faydasını görürsünüz.
    43 ...