yiğit bulut gazetecilik etiğini çiğniyor ancak
evrimle böyle başedilemez
darwinin türlerin kökeni eserinin yayımlanmasının 150. yılında evrim kuramına yapılan saldırılara her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. bilim dünyası, harun yahyanın yaratılış atlasının ardından bugün de yiğit bulutun evrim manifestosu ile karşı karşıya.
yaşam bilimlerin en temel unsurlarından biri olan evrim kuramı bugün varlığı tartışılan ya da bir inanç sistemine indirgenen bir konu değil, üzerine binlerce bilim insanının çalışmalar yaptığı, aradan geçen 150 yıl boyunca bilimin yoğun sorgulamasından başarıyla çıkan ve yeryüzündeki canlı çeşitliliğini en iyi şekilde açıklayan bilimsel kuramdır. evrimsel bilgi birikimi, tıp, tarım, doğal hayatı koruma gibi çok çeşitli alanlarda bilimsel ve teknolojik gelişmelerin önünü açmaya devam etmektedir.
evrim kuramı ile ilgili elbette daha fazla makale üretilecek, yeni araştırma sonuçları yayımlanacaktır. fakat köşe yazarı yiğit bulutun bu konuda yazdıkları en iyimser ifadeyle öncelikle gazetecilik etiğine aykırı bir durumdur. evrim kuramı ile ilgili bilgileri çok zayıf olan, yazılarında yer yer bütünüyle yanlış ifadelere ve akıl yürütmelere yer veren bulut okurlarını yanlış yönlendirmektedir. toplumdaki her bireyin bilimle ilgilenmesi, bilimin daha geniş toplumsal kesimlere ulaşmasının sağlanması çok önemlidir ancak şahsi ilgi ve inançlardan yola çıkarak bilimsel manifesto yayımlanması kabul edilemez.
yiğit bulut ve kimi başka köşe yazarları yazılarıyla bilime ve insanlığın yüzlerce yıllık birikimi sayesinde yaşanan ilerlemeye saldırmaktadır. onlara verilecek en anlamlı yanıt ise bilim insanları ve eğitimcilerin bilimi toplumsallaştırmak ve içine sürüklenmekte olduğumuz karanlığı aşmak için göstereceği çaba olacaktır, ancak bu sayede hiçbir bilgiye sahip olmaksızın ahkam kesenler susacaktır.