mu

entry65 galeri
    36.
  1. Ezoterik tarih konularından biridir.

    mu uygarlığı, 1930lu yıllarda, geçişinin 70.000 yıl önceye dayandığı Tibet'te bulunan Naacal tapınaklarındaki tabletlerden anlaşılan, daha sonra Niven'in Meksika'da 1950lerde yürüttüğü arkeolojik kazıda bulunan ve halen Meksika'da müzede sergilenen 2100 tabletten oluşan ve tablet analizlerinde, tabletlerin o günden 12.000-15.000 yıl önce yazıldığı bulgulanan medeniyettir.

    Tek tanrılı inanışa sahiptirler.

    Mu uygarlığının yaşam biçiminin ve topraklarını terk etme nedenlerinin açıklandığı tabletler, Meksika'da bulunanlardır.

    Mu kavmi ile beraber yaşayan, aynı soydan olan ama daha sonra sapkın inanışları benimseyen bir diğer grupla -ki bu grup mu kıtasının karşısındaki bir ada-kıtada yaşıyor- giriştiği savaşta, birbirlerine parlak ışıklarla savaş açtıkları ve bu parlak ışıkların her iki ada-ülkenin karalarının batmasına neden olduğu ve insanlarının kuş gibi uçan nesneler ile topraklarını terk ederek yeni kolonileşen topraklara -uygur ve maya- yerleştiği, buradan da dağılarak, sümer, babil, mısır kolonilerini kurdukları açıklanıyor.

    Mu medeniyeti sembolü yuvarlak içinde bir nokta musevi yıldızı olarak bildiğimiz iki iç-içe geçen ters üçgenin içine yerleştirilmiş yuvarlak içinde bir nokta ve yıldızı çevreleyen bir daire ile daire çevreleyen 12 fistoyu güneye doğru tamamlayan güneye doğru genişleyerek tamamlayan 4 kanal altında 4 kanal olarak sembolize ediliyor. Bu sembollere dair bilgi ve anlamları Tibet tapınağındaki arşivde saklanan tabletlerde yer alıyor.

    inandıkları dinde her şeyin yapımını sağlayan 4 güç yer alıyor. bu dört güç, ateş, su, toprak ve rüzgar olarak açıklanabilirken, yaptıkları işler bakımından Semavi dinlerdeki 4 meleğe tekabül ediyor.

    Şahsi fikrim, var oldukları yönünde ancak günümüz ezoterik inançları gibi sapkın olarak üstün güce inanmadıkları; bunun aksine tek ve bir olan Tanrı'ya inandıkları yönünde...zira tabletlerin din ile ilgili olan bölümlerindeki çeviriler, Kur'an-ı Kerim'in bazı bölümlerine çok benziyor ve yine meksika'daki tabletlerde inanışlarından sapanların kullandıkları sembolleri putlaştırdıkları yönünde. Ayrıca sembol olarak güneş ve ayı beraber kullanıyorlar ve Tanrının her şeye muktedir, diatomik yapısına vurgu yapıyorlar; iyilik ve kötülük Tanrı'dan gelire inanıyorlar.
    3 ...