trabzon da yaşama rehberi

entry1 galeri
    1.
  1. özellikle tercihlerin açıklanmasından sonra karadeniz teknik üniversite'sinde okuması kesinleşen yanlış tercih kurbanı uludağ sözlük yazarları için eşsiz bir rehberdir. aslında tercihlerden önce yazabilseydim ruh sağlığınız ve kişisel gelişiminiz için daha faydalı olabilirdi.

    öncelikle trabzon halkı ile iletişim kurabilmeniz için şive ve üslup farklılıklarından bahsedeyim. gerçi bir çoğunuz trabzon şivesine aşinasınızdır fakat örneğin bir kafede yeni tanıştığınız güzel ve alımlı bir bayanın ağzından " neabaysin" gibi bir soru cümlesi çıkarsa suratınızda " hassiktir, ne diyor lan bu? " ifadesi oluşmaması için sölüyorum; bu " ne yapıyorsun? " demektir. halk dilinden bir kaç örnek vermem gerekirse; " yürüme yürüdüm " tarzında bir ikileme benzeri eylem cümlesi duyarsanız bu " yürüyerek geldim " anlamına gelir. bu ikilemelerin en sofistikesi; " anlama anlayrum ama gavrama gavrayamayrum "dur ki; bu kısaca " anlamadım " demektir aslında.

    trabzon esnafı memnusiyetsizdir. kimseye eyvallahları yoktur. kimisi müşteriye " alırsan ekime, almazsan sikime kadar " der gibi bakarken, kimisi de müşteriye velinimet değil, ganimet olarak bakar.

    trabzon'da fenerbahçe formasıyla gezmemeniz, trabzonspor'un maçlarından sonra sığınaklara koşmanız ve ramazanda halka açık yerlerde yemek yememeniz sağlığınız açısından iyi olacaktır.

    dolmuş şoförlerini görünce şaşırmayın, gta vice city oynadıklarını sanıyorlar.

    sanıldığı kadar yağmurlu değildir. trabzon'da sadece 2 gün yağmur yağar, biri 3 gün, biri 4 gün sürer.

    edit: şimdilik bu kadar. hatırladıkça güncellenecektir.
    4 ...