şarap içecekler öncelikle alacakları şaraba karar vermeliler.. nitekim güzel bir merlot yeni başlayan birini şaraptan soğutabilir. fakat yumuşak bir sauvignon, şaraba olan ilgiyi artırır. eğer hafif bir yemek eşliğinde yudumlama fırsatınız varsa benim düşüncem ve tavsiyem beyaz şaraptan yanadır. genellikle beyaz etle tavsiye edilir ama bence kırmızı et bile olsa ağır olmayan bir menüde de tercih edilmelidir. yeni başlayanlara chardonnay tavsiye ederim.
bunun dışında yerli şaraplarda rekolteye dikkat etmeye özen gösterin. cünkü eski şarap zannedilenin aksine her zaman en güzel şarap değildir. yerli şaraplarda 2-3 yıllık olanları tercih etmeye gayret edin ki hayal kırıklığına uğramayın. fakat bu konuda uzmanlaşınca ** siz de tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.
son zamanlarda piyasaya bolca sürülen meyveli şaraplar konusunda da benim şahsi düşüncem, şarabın * üzümden yapılması gerektiğidir. ama tat olarak hoştur, denenilesidir.
---------------------bira-----------------------
öncelikle birayı amelelik olarak görmeyin. biraya mutlaka saygı duyun. cünkü üzüm bazlı olmayan * bir içkinin dünya çapında bu kadar tutulmasının mutlaka sebepleri vardır değil mi?
piyasada çeşitli bira markaları mevcuttur. bunlardan en sertleri özellikle dark biralardır. içimi de gayet serttir. daha sonra extralar gelir. başlangıç olarak tekelin fıçı birasını, efesin fıçı birasını, yada tuborgun kırmızı kutusunu tavsiye edebilirim. bunlar diğerlerine nazaran içimi rahat ve tadı yerinde biralardır.
birada ki asıl olay muhabbet - çakırkeyiflik marjıdır. bira, yaz akşamlarının cabuk sarhoş olmadan hafif çakırkeyif kalarak, serinlemenize yardımcı olur.
benim şahsi tercihim genelde efes extra ve carlsberg den yanadır. biraz sert olup uyanık tutarlar. alkol aldığınızı hissettirirler. tabi bu sizin eşiğinize göre değişebilir.
barlarda fıçı bira diye tabir ettiğimiz musluk biralarında dikkat edebileceğiniz bir kaç nokta var. mesela bardağın dibinden yada kenarlarında ki tek bir noktadan cıkan sürekli kabarcıklar; bardağın o noktasının iyi temizlenmemiş olmasına dalalettir. ayrıca biranızın gercekten efes veya tuborg fıçı bira olduğundan emin olmak istiyorsanız, su katılmamış bekletilmemiş buz gibi bira hiçbir zaman dişlerinizi kamaştırmaz. su kamaştırır ama bira kamaştırmaz.
---------------------vodka-----------------------
sek içilmesi uygun olmayan, en meşhur ve içimi en rahat olan, sek içildiğinde kokusuz, * içkidir. öncelikle ve öncelikle apacağım uyarı, bu içkiyi kardiyak rahatsızlıkları olanların red-bull la birlikte içmemesidir. gerci bu tip rahatsızlıkları olanlar hiç içmesinler arkadaşım ne işiniz var oralarda buralarda *. konuya dönecek olursak;
genelde bilinen vodka kokteyllerinden biraz dışarı cıkacak olursak, yeni başlayanlar eğer gercekten ferahlatacak, boğazlarını acacak kendilerine getirecek bir içki arıyorlarsa, 8cl * vodka+nane likoörü karışımını denemelidirler.
markalara biraz bakarsak, tad olarak smirnoff ve absolut, classic vodkaları dışında sizi bir-iki kokteyle mecbur tutarlar. mesela absolut citron'u genelde limon-mandalina-kivi gibi meyve sularıyla tercih edebilirsiniz. fakat bunun dışında klasik bir vodkayı koladan gazoza, meyve sularından sodaya, likörden viskiye kadar envai çeşit içecekle alabilirsiniz. bu sebepten dolayı eğer cebinizi düşünüyorsanız istanblue sizin için tatminkar ve uygun olacaktır. içimi de gayet rahattır. cappynin elma suyuyla tavsiye edilir.
yeni başlayanlara vodka sert gelecek olursa bunun yerine içim şekli vodka tabanlı* başka marka önerilerim, bacardi, archer's olacaktır. bu ikisine dikkat. kesinlikle tavsiye sebebidir.
şimdilik bu kadar devamı da gelecektir. cok geniş ve uzun bir konu olan rakıyı, whiskeyi, bourbonu, absinthei;
ayrıca aşırı alkol tüketiminde yapılabilecekler, sabahında uygulanabilecek teknikler, vb.. anlatılacaktır.
için lan işte agzınızla içinde ne yaparsanız yapın..