ülkemizin daha iyi yerelere gelmesi ve halkın refah düzeyinin en üst noktalara çıkması için gerekli olan düzenlemelerdir. bu düzenlemeleri şöyle başlıklar altında toplayabiliriz.
askerlik:
ülkemiz ekonomisine en fazla zarar veren yapıdır. bir milyona yakın bir askeri nüfus hiç bir fayda getirmediği gibi, devlete de aşırı derecede yük bindirmektedir. gençlerin en etkin olabileceği bir zamanda ortaya çıkıp düzenleri bozabileceği gibi, ailelere de ek gelir yükü getirmektedir. bu yükün çözümü ekonomimize iyi geleceği gibi işsizlere bir nebze de olsa ilaç gibi gelecektir. bunun için ilk önce 15 aylık askerlik kaldırılmalı, gençler sadece simgesel olarak askere alınmalı ve üç aylık temel eğitimden sonra terhis edilmelidir. devletin ordu ihtiyacı ise amerikan tarzı paralı askerlerden sağlanmalıdır. böylece binlerce işsiz insanın bir işi olacak ve devletin en büyük yükü hafifleyecektir.
dışa bağımlılığın azalması:
ülkemiz ham madde bakımından zengin olmasına rağmen dışa bağımlı bir ülkedir. elektrik, doğal gaz ve petrolde harcanan devasa ekonomik gücün elde kalması için ilk önce nükleer santralin açılması gereklidir.
dışardan gelen teknolojik ürünler gümrük vergisinden muaf tutulmalı ve halka daha ucuz bir fiyata satılmalıdır. bulgaristan da 100 liraya satılan bir telefon ülkemizde üç yüz liraya satılıyorsa herşey apaçık meydandadır.
eğitimin düzene sokulması
ülkemizin en büyük sorunlarından birisi de eğitimsizliktir. cinayet, hırsızlık, tecavüz, gasp gibi olayların odağı haline gelen ülkemizde bu sorun sıkı bir eğitimle halledilmelidir. ilk olarak okullar düzenlenmeli, öğretmenler psikolojik eğitimden geçirilerek öğrenciye daha fazla nasıl yararlı olur seminerlerine dahil edilmelidir. okullarda ezberciliğin yerini tamamen çağdaş öğretim almalı. öğrenciler kendi beceri alanlarına göre tercih yapmalı, üniversitelere giriş sınavı herkesin kendi alanına göre düzenlenmelidir. televizyonlardaki yozlaştırıcılık kontrol edilmeli, daha faydalı eğitici programlarlar düzenlenmelidir. gençleri bağımlı yapan futbol, mafya dizileri gibi olgular hayatımızın bir parçası olmaktan çıkarılmalıdır.
terör unsurlarının yok edilmesi:
yeni terör yasaları çıkarılmalı, terörle ilişkisi olan herkes yargılanmalıdır. terörün finans kaynakları kurutulmalı, destekleyen dış kuvvetlere karşı sert bir tutum takınılmalıdır. doğuda sınır kapıları kontrol altına alınmalı, rüşvet olaylarının önüne geçilmelidir. terörle ilişki içerisinde olan kişiler siyasi haklardan mahrum bırakılmalıdır. üniversitelerde terörist teşkilatlanmalar takip edilmeli, hem terör hemde anti terör oluşumlarının önüne geçilmelidir.