tamer şahin

entry17 galeri
    6.
  1. 1981 yılında izmir'de doğdu. Bilgisayarlara ilgisi 13 yaşında başladı. Bu ilgi onu gittikçe bu kapalı kutunun bilinmeyenlerini incelemeye itti. ilk ciddi hack denemesini 1999 yılında Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısı super online bilgisayar sistemlerine girerek gerçekleştirdi. Superonline internet sitesi bir hafta boyunca kapalı kaldı.

    Bunun sonucunda Türkiye'deki ilk resmi olarak yargılanan ve ceza alan hacker olarak literatürdeki yerini aldı. Aldığı bir yıl sekiz ay'lık hapis cezası aynı suçu bir daha işlemeyeceği kanaati oluştuğundan dolayı infazı yapılmadan ertelendi.

    Sonrasında 2001 yılı sonlarına doğru adını Türkiye'nin ilk ve en eski bankası Osmanlı Bankası'nı hack ederek duyurdu. Bankanın internet sitesine mesaj bırakan Şahin Türkiye'nin en yüksek Milliyet'e sürmanşet oldu. Olay tüm ulusal yazılı ve görsel basında yer aldı. Banka bir süre sonra Garanti Bankası ile birleşerek faaliyetine son verdi. Bunun sonucu olarak açılan dava geçtiğimiz yıllarda sonuçlanmış ve sunucularda kanıt bulunamadığından dolayı suçsuz bulunmuş. Beraat etmiştir.

    2002 yılında Microsoft bilgisayar sistemlerine (Microsoft Network Operation Center) giriş yaparak Hotmail ve diğer projelerle ile ilgili dökümanları internette yayınlamıştır. içerisinde Bill Gates ve Steve Ballmer'ın e-mail yazışmalarınında olduğu "Microsoft Secrets" projesi Microsoft Windows mimarisinin Unix mimarisine karşın zayıflıklarını ortaya koymada güvenlik endüstrisi için baş kaynak oluşturmuştur. Microsoft'un hack edilmesine Wired, Slashdot, The Register, ZDnet gibi global kaynaklarda geniş yer verilmiştir.

    Daha sonra profesyonel iş yaşamına ağırlık veren Tamer Şahin hacker'lık yeteneğini aralarında özel sektörün öncü kuruluşları ve bazı resmi kurumların da olduğu sayısız bilgisayar sisteminin zayıflıklarını ortaya çıkarmak için kullanmış, bu zayıflıklara karşı savunma stratejileri geliştirmiştir.

    Aralarında Microsoft, Novell, HP, AOL gibi dünyaca ünlü ureticilerin de bulunduğu ürünleri araştırarak açığa çıkarttığı ve güvenlik endüstrisine kazandırdığı kendi adına kayıtlı 50'ye varan güvenlik duyurusu, çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Çeşitli kitaplarda ve başka yazılı yayınlarda bu makaleler kaynak gosterilmektedir.

    Şahin'in hemen tüm ulusal yazılı/görsel basının aralarında bulunduğu medya kuruluşunda haberleri yayınlanmıştır. Coşkun Aral'ın ekibi tarafından hackerları ve Tamer Şahin'in hayatını konu alan, ana karakteri oluşturduğu bir belgesel çekilmiştir. Tamer Şahin iTÜ'de (istanbul Teknik Üniversitesi) bir proje olarak ele alınmış, yaptıkları ve bunların sosyal yansımaları ders konusu olarak sunum ve dökümanlarla analiz edilmiştir.

    Tamer Şahin defalarca Kurtlar Vadisi, Deli Yürek gibi Türk aksiyon dizilerinde "Hacker Tamer" ismi ile canlandırılmıştır.

    Halen sektöründe öncü kuruluşlarla bilgi güvenliği, e-ticaret, e-öğrenme gibi konularda projeler hazırlamaya, danışmanlık yapmaya devam etmektedir.

    ayrıca,parapsikoloji içerikli olan ve çok takıldığım bir forumda "ts" isimli bi admin vardı,sonradan öğrendikki o admin tamer şahinmiş.
    0 ...