hayatında biyolojiyle tek alakası pamukta fasulye çimlendirmek olan insanların bir türlü kavrayamadığı olgu.
bilimde fanatizm olmaz demişler. doğrudur. bilimsel olarak 8-9 ayrı bilimin ayrı ayrı kullanılarak 15 ayrı kanıtla açıkladığı evrim teorisini 21. yüzyılda hala "inanmak/inanmamak" boyutunda ele alan gerzeklere söylemek gerek bunu. bilim dünyasında, canlılığın oluşumu ve ilerlemesi ile ilgili eldeki verilerle en çok desteklenen ve en sağlam kanıtları bulunan teori budur. en sağlam teori en çok kabul gören teoridir. bilimsel metod'u baştan sona açıklayacak değilim. ama hayatında bilimsel metod nedir nasıl işler bilmeyen insanlar tutup da bilimsel gerçeklere fanatizm derse buna bilim dünyası götüyle güler afedersiniz.
sizin savunduğunuz görüş fanatizm değil, evrim teorisi fanatizm. bunun hiç değilse bilimsel bir yönü var yahu. öyle işkembe-i kübradan, dogmatik olarak kabul edilen bir şey değil. peki din? bilinçli tasarım adı altında yürütülen katolik zırvalar fanatizm değil, evrim teorisi fanatizm öyle mi?
işte insan dogmatik olunca neresinden ne uyduracağını şaşırıyor. yeter ki kendi inancına halel gelmesin. her türlü bilimsel doğru fanatizm de olur, dogmatizm de olur, satanizm de olur, faşizm de olur. önemli olan kendi inancı çünkü.
psikolojide buna "yansıtma" diyorlar. insan kendi eksik yönünden öyle rahatsız olur ki karşısındakini aynı şeyle itham eder. işte bu fanatizm, dogmatizm, bilimsel değil zırvalamalarının bütün kaynağı budur.
bilimsel metod nedir biliyorsanız açıklayın, evrim teorisi hangi noktalarda bilimsel metod dışı bir fanatizmin ürünü olmuştur çeşitli örnekler verin. insanlar aydınlansın madem.