sadece kokudan bile bağımlılık yapabilecek bir yağ bu.
klavyesi gül ağacı* ya da abanoz* enstruman*** sahiplerinin bir şekilde tanışacakları bir şey bu. söz konusu klavyeler cilayla örtülmemiş olduklarından bakım gerektirir. limon yağı da ağacı besleyen temiz tutan bir madde. klavye çok hafif nemli bir bezle silindikten sonra yine bir beze damlatılıp kabaca klavyeye uygulanır. 5-10 dakika ağacın yeterince yağı emmesi için yeterli bir süredir. daha sonra kalan fazlalar bir bezle silinebilir.
tabi bu işi ilk kez yapıyorsanız, son bahsedilen silme işleminden sonra klavyeye bakınca(özellikle rosewoodda) ufak çaplı şok yaşayabilirsiniz. kızamık geçiren gül ağacı diyebiliriz manzara için. bir sonraki evre ise klavyede ufak beyazlıklar oluşması. biraz daha bekleyince sözkonusu benekler kaybolmakla birlikte toz şeklinde kalan beyaz izler yine çok hafif nemli bir bezle silindiğinde gitarın klavyesi eski halini belki daha da iyi bir şeklini alacaktır.
limon yağı enstruman için kullanılacaksa-bin türlü kullanım alanı varmış bu meretin- müzik mağazalarında jim dunlop marka ufak şişeler şeklinde bulunabilmekle beraber, meblağ çok geliyorsa aktarlardan 2-3 ytl ye aşı şişesi büyüklüğünde*,ki defalarca yetecek kadar bir miktar emin olun, temin edilebilir.
yalnız şunu da belirtmekte fayda var; müzik mağazasından alacağınız limon yağı muhtemelen çok çok daha hafif bir limon kokusu barındırmakla beraber klavyeye kayganlık da kazandıracaktır. eğer amaç sadece temizlik ve ağacın bakımı ise ve mis gibi limon kokusundan da rahatsız olmuyorsanız aktarlardan temin etmeniz nerdeyse 10 ytl kar sağlayacaktır.