büyük bir sorunsaldır. herkes fark eder. sorunları ayıklamak lazım iyi anlamak için ki binlerce sorun ortadadır.
- (bkz: kültür)
yaşadığımız ülke türkiye'de cami sayısının hastane, okul, adliye, tiyatro, opera binası, kütüphane, park, eğlence ve alışveriş merkezleri hatta fabrikalardan daha fazladır. hatta en can alıcı nokta itfaiye santrallerinin 10 kattan daha çok bir miktarda olması. bu cami sayıları azaltılıp yerine okul, yol, kurs, kütüphane, hastane, adliye, akademi, üniversite, tiyatro gibi kültürel gereksinimler ve bunlar kadar daha çok önemli şeyler yapılabilirdi ve doğudaki çocuklarımız her gün okumak için hakkari'den siirt'e yürüyerek gitmek zorunda kalmazlardı.
diyeceksiniz iran nası gelişmiş.. türkiyede'ki cami sayısı iran'ın 3 katıdır. malezya'yı falan saymak bile istemiyorum malezya'da daha cami görmedim.
- (bkz: suç oranı ve ulaşım)
camiye ve imam hatiplere harcanan giderler gayet fazla olduğunu tahmin ediyorum, camilerimiz iran kadar olsaydı yani 3 kat daha az. bu giderleri doğuda yol yaparak, itfaiye, polis, fabrika ya da orman yaparak harcasaydık dışarıdan mal ithal etmiyor olurduk. halkımız daha bilgili olurdu. itfaiye yaparak bir yerdeki yangına "öff yarım saat oldu gelmedi bi itfaiye evimiz yanıyooor" diye bağarmazdık, ve ya bir polis akademisi yapmak ülkedeki suç oranını %50 azaltırdı.
- (bkz: işsizlik oranı ve çağdaş uygarlık seviyesi)
camiler yerine dükkanlar açılırdı, fabrikalar yapılırdı, okul, hastaneler yapılırdı. holdingler bankalar olurdu ve bu holdingler bankalar fabrikalar okullar hastaneler hepsi haliyle devletimiz için çalışanlarla donatılırdı. ülke böylece kesinlikle atatürkün dediğin gibi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşırdı.
- (bkz: gürültü kirliliği)
ben istanbul'da pendik'de yaşıyorum ve aklımda sayıyorum şöyle evimin etrafında 8 tane cami sayabildim, dahada vardır kesin.
bu camilerin aynı anda günde 5 defa bütün pendik'i inleterek ezan okunduğunu düşünürsek ve bunun bütün türkiye'de yaşandığını düşünürsek arabalardan daha fazla gürültü kirliği etrafa saçabilirler.
- (bkz: kaybedilen zamanın çalışma ortamına etkisi)
bu etki çok büyüktür. insan kendini sabahın 8'inde bayram namazını kılmak zorunda kalıyor ve saat 9.30'da olan işine gitmek yerine ister istemez uyuyakalıyor. her gün namaz kılan insanlar var ve cuma namazınıda camide kılıyor. cuma namazına giden yol parası* zaten 5 liradır. her hafta gider ayda 4 hafta vardır ve bu para 20 lira eder. 20 liraya ve harcanan zamana her ay iki kitap fazla okuyarak çok kültürlü insan olabilirdi.
- (bkz: allah büyük) (bkz: allahın taktiri değilmiş) (bkz: kader kısmet işi) (bkz: kaderimde bu varmış)
... gibi sözler insandaki azimsizliği doğuruyor. insan bir iş için bir kere uğraşıyor ve kısmet değilmiş diyerek ikinciyi denemiyor, halbuki ikinciye denese neler neler olacak. insan uğraşmak istemiyor bir şeylerle allah büyük o en hayırlısını yapar diye bırakıyor. tembelliktir. ayıptır. hatadır. arkadaşımız sınava çalışmamış sınavdan 0 alıyor. kader diyor tembelliktir bencilliktir. hristiyanlar kolyelerini tutar ve sağa sola oynatır caminin canı cehennemedir, ibadetinde onlar zaman kaybetmiyordur, demeyin niye hep müslümanlık.
- (bkz: türban ve çarşaf, eşitlik) saçlar kapanır. ben inanmam ama sorarım allah kadına saç vermiş upuzun beğenmediniz mi kapatıyorsunuz bu allah'ınıza hakaret demektir. hele çarşafla sıcacık havada simsiyah pişmiyormusunuz böcek gibi duruyorsunuz. bu yüzden ülke medeni açıdan yerlerde sürünüyor. ülkede eşitlikte olmuyor kadınlar sonralarda geziyor. muhammed döneminde kalma ritüel işliyor ve erkek çocuklarımın anası olacaksın diyor. ayıp. kadınlar bu yüzden işsiz, bu yüzden çoğalıyoruz. oysaki bu bilimseldir, erkekliğimi atıyorum bir kenara söylüyorum kadınların beyinlerinin sol ve sağ tarafı erkeklerden daha erken uyarı alır ve daha erken karar verir, bu yüzdende kadınların yönetme gücü ve kıvrak zekası erkekten daha fazladır.
- (bkz: mezarlık)
mezarlıklar cami kadar fazladırlar, ölü insanların koleksiyonları neden yapılır anlamıyorum. her ilçede vardır bu koleksiyonculuk. büyük bir alan kaybıdır. tekrarlıyorum koleksiyonculuk yerine hastane ve üniversite yapmak ölüm oranlarının azalmasına neden olmuyor mu? cahilliktir. saçmalıktır.
bu faktörlerin ülke gelişiminde çok etkisi yok mu düşünün türkiye, suudi arabistan, iran neden gelişemiyor..