cep telefonunun bokunun cikmasi

entry9 galeri
    ?.
  1. cep telefonunun bokunun çıkmasının emareleri ilk çıktığı vaktilerde görülmeye başlanmıştı.

    cep telefonları piyasaya arz ettiği vakitlerde her t.c. vatandaşı alamayacak kadar pahalıydı. bugünün parası iki bucuk, üç milyar gibi rakamlara ahaliye arz ediliyordu. bir takım aklı evvel kişiler hava basmak için oyuncak telefonları -genelde masaya yüz üstü yatırılırdı- hakiki telefonmuş gibi kullanmaya gayret ederler yahut telefon satın almış birteyler telefonlarıyla konuşurmuş gibi yaparlardı. elbette bazen bozum olurlardı ama o da ayrı mesele.

    999 senesinin yazıyla beraber telefon fiyatlarında bir damping oldu ve günümüz fiyatlarıyla 200-300 aralığına geriledi. işte o günlerde tam anlamıyla kıyamet koptu. çünkü nokia telefonlarda yılan oyunu vardı. - yanılmıyorsam nokia 5110 ile başladı bu furya-. gammatch faciasından yeni çıkmış turkiye cumhuriyeti yılan faciasıyla çifte dprem yaşadı. - diğer depremi biliyorsunuz-

    tabiki o vakitler konturlu hat modası da yaygınlasması gazetelerin kuponla telefon ve kart satmaları da faciaya davet çıkardı. iletişim kirlenmesinin doruğuna varılmak üzereydi.

    işin gırgırı bu zamazingoyu konumak için değil sanki bir çağrı cihazıymış gibi kullanan kişilerde vardı. hatta konuşmaktansa cevapsız atmak ve almak daha çok sarj götürüyordu.

    melodi manyaklığının ise bu işin iyice bokunun çıkmasına katkısı yadsınamaz. nbensizin babanızım yaz bilmem kaç bilmem kaça gönder melodin cebine gelsin, polifonik istiyorsan pnben sizin babanızım yaz bilmem kaç bilmem kaça gönder gibi reklamlar oluyordu. kraltv, dreamtv, alasikimtv, eşeğinbokutv gibi kanallların kliplerinin altından geçen bu ilanlar zaten gürültü kirliğine katkıda bulunurken bir de üstüne görüntü kirliğine de sebep vererek insanlığa karşı duble günah işliyorlardı.

    daha sonra kameralı fonksiyonlarının ortaya çıkması ve ayağa düşmesi ile her türkiye cumhuriyeti vatandaşı birer ara güler olma isteği doldu taştı ve otu boku akla hayale gelmeyecek herşeyi çekme sevdasına kapıldı. bir de cep telefonlarının video çekebilme özelliğide eklenince ahali bir francis ford copala, bir işte alfred hiçkorkmaz ciddiyeti ile çekimden çekime koştu durdu. viyana kapılarına dayanan ceddimizi utandırmadık, youtube denilen video paylaşım sitesinide fetih eyledik. gerçi bazı paşalar yasah hemserim dese ble yasak ne günah ne diyerek yasakla taşak geçtik ve kalenin etinden sütünden ve yününden faydalandık.

    bazısı kuş sesli, bazısı cam kırılma efekti, bazısı sikindirik 2007 model top sarkılı nidalar, ciyak ciyak bağıran tiz sesli melodili artık iletişim kirlenmesini yaşamaktayız.

    iş bu suretle graham bell denilen ecnebi keferenin Bay Watson. Buraya gelin. Sizi görmek istiyorum* kelamı tarihin en kara sözlerinden biri olacağı kuşkusuzdur.

    elbette bunun nedeninin mesleksiz, daha var olmadan varlık sahibi olmaya çalışan ve eline yüzüne bulaştıranların sayısının çok olmasıyla da ve yahut ortalama bireysel kalitede fevkalade büyük aşınma göstergesi olarak açıklanabilir bu durumlar.

    * sunu bir inceleseler daha iyi olacak kanaatindeyim;

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Alexander_Graham_Bell
    2 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük