öss ye gireceklere tavsiyeler

entry352 galeri
    219.
  1. madde madde sakin bir şekilde okunası tavsiyelerdir. aşağıda uzun bir yazı yazdım. fakat yazarken o günler geldi aklıma. içim bir fena oldu. çok zordu o günler. ama atlatınca ne kadar rahat ne kadar güzel günler gördüğümü de hatırladım. ve de öyle bir şekilde hafif düşünceli bir şekilde belirttim..

    tanımdan sonra buyrun tavsiyelere:

    sınav öncesi

    -okula mutlaka ufak bir ziyarette bulunun. güzergahı ezberleyin. anne-babanız veya kim götürecekse onun ezberine bakmayın. siz de ezberleyin. olası acil durumlarda alternatif üretebilin diye.

    -sınavdan 3 veya 4 gün önce sizi rahatsız edebileceğini düşündüğünüz kişi veya kişiler ile telefon ve diğer tüm bağlantılarınızı koparın. böylece düşünmeniz gereken bir şey kalmayacak. sadece kendi hayatınız ve sınav kitaçığıya başbaşa kalacaksınız.

    -yine 3 4 gün evvel kendinizi erken yatmaya alıştırın. bebeler erken yatar demeyin.

    sınav günü

    -erken kalkıp normal bir günmüş gibi, sıradan bir hazırlık maçına çıkıyormuş gibi sakin olun. kahvaltıda bilmemne ye şunu ye bunu ye diyenleri takmayın. normal kahvaltınızı yapın. kahve ve bol çay içmeyin. kafeinli ve süt-yoğurt gibi uyku getirici şeyler kullanmayın. unutmayın ne uykulu olmanız lazım ne de çok agresif bir uykusuz. gayet normal bir vücut direncine ihtiyacınız olacak.

    -sınava giderken asgari 2 azami 3 aile büyüğünü yanınıza alın. çünkü doğabilecek son dkaika problemlerine karşı yanınızda biri bulunması şart. yaşıtınız bir kimseyi yanınıza almayın. yolda genellikle çok gülmeyeceğiniz sohbetler gerçekleştirin. bu yüzden arkadaşlarınız veya yaşıtınız akrabalar etkili olabilmektedir.
    bununla birlikte mutlaka ama mutlaka evinizde bir veya iki kişiyi yedek olarak bekletin. evde unutulabilecek bir belge için.

    -arabada giderken mümkünse şarkı dinlemeyin. ve erken gittikten sonra arabadan inip elalemin öğrencilerine bakıp "aeeee oooo hmmmm aaaaayyyy" efektleri verip kendinizi sıkmayın. etraftaki diyalogları dinlemeyin.

    sınava dakikalar kala

    -sınıfa girdiğiniz anda "naber kanka" modunda olmayın. yine tam ciddiyet. çalıştım, başaracağım kimmiş lan bunlar, alayınızı yerim moduna derin giriş yapın.

    -yanınızda sadece ama sadece bulunması gereken "kalem, silgi, kalem uçluysa kalemin ucu, ve yedek bir kaç tane daha kalem, 1 adet mendil ve su, artı diğer belgeler" eşyaları dışında hiçbir şeyi masanızın üstüne koymayın. okunmuş şeker falan hikayedir arkadaşım.

    -inanıyorsanız; kısa bir dua edin. nasıl ve ne şekilde olursa olsun. sizi rahatlatacak herhangi bir dua veya bir söz. manevi desteği de aldınız mı sınava hazırsınız.

    sınav anı

    -öncelikle bütün sayfaları kontrol edin. ne var ne yok. soru numaralarına bakın. eksik gedik olmasın.

    -bakarken bir de çok zor olduğunu gördünüz. panik yok! sakın panik yapmayın. daha doğrusu panik sınırlarını aşmayın. az biraz panik iyidir. insanın dikkatinin dağılmamasını sağlar. sakinleşin. hemen balıklama atlamayın.

    -sakinleştikten sonra rahatça çözmeye başlayın. ama bu çok zor diğerine bakayım. sonra ona dönerim demeyin! nereden başladıysanız onla devam edin. ama şunu da yapabilirsiniz: "türkçe-ed ve mat1-mat2" aynı anda çözüp sonra sosyal veya fene kayabilirsiniz. birbiriyle ilişkili konuları çözmek aklı zinde tutar. ama benden bir öneri: "matematik çözmek her zaman için sınav bilincini uyandırır. sınavda olduğunuzu farkedersiniz. canlanırsınız. noluyo lan dersiniz. o yüzden 3 saat 15 dakikalık dilimde o canlı zihne ihtiyacınız olacak. matematik bunu sağlar."

    -sınavın ortasında zaten heyecan gitmiş artık deliler gibi çözmeye başlamış olacaksınız. sürekli saate bakmayınız. saati bir süreliğine unutunuz. ta ki sınavın yaklaşık bir %75 ini bitirdiğiniz ana kadar.

    -sınav bitimine doğru yetişmiyor ve yapamıyorum öfff diye kahrolmayın. tüm şansınızı deneyin. elinizden geleni değil, elinizden gelmeyeni de katın. sonuna kadar kazıyın tırnaklarınızla.

    sınav sonrası ve sonsöz:

    sınav bitince pizza yemeye, içmeye eğlenmeye gitmeyin. doğru eğer kayıtlıysanız dersaneye gidin. veya doğru eve. soruların cevplarını öğrenin. normal bir çalışmış öğrenci yaptığının sonucunu görmek ister. eğer gerçekten bir hırsla bunu istiyorsanız zaten sınavınız çok iyi geçmiştir. siz farketmezsiniz.

    son olarak; hiç bir şey bedava değil. hayatta her şeyin belli bir dieti var. bir bedel ödemelisiniz. bu bedeli çalışarak ödediniz. karşılığını almak için bu sınava dair heyecan yapmayınız. karşılığını eğer gerçekten inandıysanız kazandığınız bölüm ile alacaksınız.

    not: "şans, baht, talih vb." kelimeleri telaffuz etmeyin. çünkü şans daha doğrusu yüksek şans her daim çalışanın yanındadır. aceminin şansı ise sadece o anlık yanındadır. çalışın... devamlı çalışın... gönlünüzden geçenin en iyisi sizi bekliyor.. başarılar....
    12 ...