flowers in the attic

entry6 galeri
    2.
  1. --spoiler--
    ergenlik çağı döneminin popüler romanı
    --spoiler--

    konumuz türk filminden hallice olmak üzere 4 çocuklu olmasına rağmen taş gibi kalmış bir annenin kocasını kaybetmesiyle başlar. ee malum borçları çok fazladır, anne de taş olduğu için çalışmak zoruna gider ve çareyi tası taragı toplamakta bulur. anne corinne dollanganger aslında kızkene üvey kardeşine aşık olmuş olduğu için öz babası tarafından redd-i mirasa uğramış bir şahsiyettir. başka dönecek bir yeri olmadığı için baba evine dönen corinne, artık yatalak olan babasına güya çocukları olduğunu çaktırmayacak, uygun bir zamanı (kitapta 3 yıl) kollayıp, babasına kendini affetirecektir.

    baba evine (foxworth malikanesi) döndükten sonra kafayı incille bozmuş annesiyle didişe didişe çocuklarını çatı katına yerleştiren corinne, çocuklarını bir yandan oyalayıp bir yandan da ortamlara akmaktadır. bu arada on iki yaşındaki catherine, on beş yaşındaki chris ve üç yaşındaki carrie-cory ikizleri tek başlarına, biçare, büyükannenin insafına kalmış vaziyette yaşamlarını sürdürürler. dip dibe yaşamakan mütevellit chris'in kızkardeşine duyguları ergerlik çağının da etkisiyle değişmeye başlar ve bu ikili birlikte olurlar. ikizler ise güneşi göremedikleri için yarı sakat büyürler. bu arada corinne evlenmiş, balayına çıkmış, çocuklarını tamamen unutmuştur. büyükanne yemeklere arsenik atarak azar azar çocukları zehirlemektedir.

    sonrası malum kahramanlarımız iyi bir kaçış planı sonrasında kurtulurlar. tabii hikaye bu denli yavan olsa da dil acayip akıcı olunca tuğla kalınlığındaki kitabi bir gecede okumanız hiç de şaşırtıcı olmuyor. yazarımız zaten psikopat büyükanneler ve ensest ilişkiler delisi olduğu için okuyucuyu ters köşeye yatıra yatıra 500 sayfayı tek gecede okutturuyor. ayrıca v.c. andrews romanlarını genelde seri olarak kurguladığından heyecanla diğer kitapları okuyorsunuz.

    yine de çocukları olumsuz etkileme potansiyeline sahip. o yüzden uzak tutmakta fayda var.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük