hayatın başlangıcından beri insanoğlu birşeyi temellendirmeye çalışmıştır-VAROLUŞ- önce yaratıcısını ay zannetmiş, ona tapınmış. sonrasında bakmış sabah oluyor ay kayboluyor bu olamaz demiş. sonra kendine güneşi tanrı seçmiş,fakat onunda yaratıcı olmadığını anlamış, çünkü gece güneşte kayboluyormuş. daha bunun gibi birçok şeyi, bazı basit temellendirmeler yaparak kendine tanrı yapmış. su ya bu hayat veriyor diye tapmış fakat ateşin suyu yokettiğini görmüş. ateşe tanrı diye bakmış fakat onunda söndüğünü farketmiş. yani biryere kadar gelmiş fakat devamını getirememiştir.
----------------------------------
-Hepimiz istatistik dersi görmüşüzdür mutlaka. olasılıkları hesaplarız ona göre problemleri çözeriz. hadi şu problemi çözelim. her 1000 yılda bizi yokedecek bir göktaşının dünyaya çarpma olasılığı vardır. Dünyamızın 4.404 milyar yaşında olduğu düşünülürse, bu güne kadar 4.404.000 (dört milyon dörtyüzdörtbin) kez yok olmamız gerekmekteydi. fakat böyle birşey asla olmadı. yada önümüzdeki bin yılda, bize bi göktaşı çarpma olasılığı zaten 1000/1 iken, geçmiş düşünüldüğünde imkansıza yaklaşıyor.yani böyle birşeyin yaşanması verilere göre sözkonusu bile değil. demekistediğim şu, aklımıza gelebilecek herşeyin kaderini,bizim algılamakta güçlük çektiğimiz birşey belirliyor.işte atalarımızın kendilerine göre temellendirdikleri,fakat biyerde tıkanan düşünceyi bu gerçek aydınlatıyor. buna kimileri göktanrı demiş, kimileri doğa demiş, kimileri kozmik enerji demiş, Hristiyanlar Baba demiş, Müslümanlar da Allah demiş,yahudilerin ne dediğini bilmiyorum.-
Bunun gibi daha birsürü örnekle daha bu düşünce kanıtlanabilir. biraz dogma olacak aşağıda alıntı yapmış olduğum bilgilerde,bu kadar insanın boş birşeye inanmayacağına kanıt olabilir zannımca.
1- Hıristiyanlık: 2.14 milyar
2- islam: 1.3 milyar
3- Hinduizm: 781 milyon
4- Budizm: 324 milyon
5- Sihizm: 19 milyon
6- Yahudilik: 14 milyon