Yaklaşık 42 milyon TL olduğu söylenen masraf.
Burada bir kaç kez dile getirdik. Yine getirelim. Vakti gelir yine söyleriz. Üşenmeyiz. Diyanet işleri Başkanlığı'nın ibadethane yapımı için ayrılan bütçesi yoktur. Türkiyede camiler , kurulan yerel vakıf ve yaptırma dernekleri tarafından yaptırılır. Bu vakıflara Türkiye Diyanet Vakfı da dahildir ki bu vakfın gelirleri bellidir. Her Cuma namazı çıkışında zaten para toplanıyor bilmem nerdeki cami için. O zaman diyanet bütçesi nedir diyen aklıevvele şunu demek farz oluyor. Diyanet bunun için bütçe ayırmadığı için.
Aklıevvelin biri de camiler için harcanan elektrik masrafı ile ne okullar hastaneler yapılacağını söylüyor. Yahu biraz insaf. Elektrik ve personel giderleri hariç diğer bütün masrafları zaten halk kendi karşılyor gerek yaptırma ve yaşatma dernekleri ile , gerek cemaat ile , gerekse başka camilerin cemaati ile. Bırakalım devlet müslümanlar için bu kadar harcama yapsın artık.
Acaba böyle fütursuzca ve cahilce yaklaşım içine giren zihniyet , aynı mantıkla hareket ederek , ülke bütçesindeki en büyük payın askeri harcamalara aktarıldığını , yani eğitime , sağlığa , bilim araştırmalarına ayrılan payın kat be kat fazlası olduğunu eleştirecek mi? Halbuki savaş halinde değiliz. Savaşa hazır olmak durumundayız eyvallah ama temel askeri eğitimi vermek 15 ay sürer mi ? Sürmez. Sürmüyor da. Kalan sürelerin tamamı eleman ihtiyacı içindir. Biraz da bu açıdan bakın.
Benim arabam yok. Karayolları yapımı için vergi vermem diyebilrmisiniz. Müslümanların ibadetlerine ve müslüman kesim için yapılan harcamaları bu kadar kendinize dert etmeyin. Mütedeyyin kesimin geneli mülayimdir ama bazen insanların sabrını zorluyorsunuz. Yapmayın akıllı olun. inadına iş görmeyin. Uzun vadede zaralı çıkarsınız.