faşizm

entry582 galeri video2
    160.
  1. aynı demokrasi, özgürlük, insan hakları gibi kavramlarla kişiye göre değişkenliği ve elastikiyeti bakımından aynı özellikleri taşıyan tanımlaması tam olarak yapılamayan bir ideolojik kuramdır.
    faşizm insanları ya da toplumları biz ve ötekiler olarak ayırır.
    aşırı milliyetçilik, ırkçılık diye de tanımlanmaktadır. lakin tam bu noktada milliyetçilik, ulusalcılık, nasyonal sosyalizm gibi kavramlarla arasında nüans farklılıkları bulunduğu bilinmeli ve karıştırılmamalıdır.
    insanlar klanlar halinde yaşamaya başladıkları günden beri kendilerinden farklı klanlarla savaş halinde bulunmuşlar ve bu durum binlerce yıl süregelmiştir.
    aslında faşizmden şikayet eden gruplar yahut haksız oldukları konuda eleştirilen gruplar birlik olmak yerine farklı olduklarını belirterek faşizmin kapılarını sonuna dek aralayanlardır. bu faşizmden muzdarip şahsiyetler haksız oldukları bir konuda eleştirel bir bakış açısı dahi getirilmeye kalkışıldığında faşist yaftasını hemen boynunuza asarlar. faşizmi belli hedefler için kullanan bir araç haline getiren global dünyanın süper güçleri dediğimiz devletler 3. dünya ülkelerini üzerinde güttüğü parçala yönet taktiği için kullanmaktadır.
    ayrıca sürekli faşizmin ne denli kötü ve insanlık dışı bir kavram olduğundan dem vuranlara bir kaç söz söylenilmelidir.
    dünya sanıldığı gibi her yerinde milyonlarca polyannanın kol kola yaşadığı çiçekleri böcekleri ve insanların kardeşliğinin hakim olduğu bir gezegen olmaktan çok uzun zaman önce çıkmıştır. dünya devletler, ülkeler, diplomasiler, kurallar, ırklar, dinler, diller gibi farklılıklarla bir sürü parçadan ibarettir.
    eşek olana semer vuran çok olur deyiminden yola çıkarak günmüz dünyasında kapitalizm ve emperyalizm düzeninin revaçta olduğu dünyayı yöneten sistemler olduğu düşünüldüğünde yaşadığımız ülkede faşitlerin olması şaşılacak bir durum olmayıp aksine olmasa şaşılacak bir durum olacağı bilinmelidir.
    çünkü dünya üzerinde sıcak savaş dönemi bittiği için artık ülkeler arasında diplomasi ve soğuk savaşlar yaşanmaktadır. ülkeler ideolojilere göre bölünmeye parçalanmaya çalışılmaktadır.
    bu sebeple bir ülke içerisinde birlik ve beraberlikten çok ideolojilerin böldüğü bir çok fikir ve ayrılış noktaları vardır ülke çıkarları doğrultusunda hepsinin de olması gerektiği bir ülkede eğer kökten dinciler, ayrılıkçılar, şövenistler, ülkeyi parçalamak isteyenler, teröre ve anarşizme hizmet edenler varsa pek tabi faşizminde bu kadar ideoloji içerisinde yer almasında bir denge unsuru olarak fayda vardır.
    sürekli insan haklarından eşit hak ve özgürlüklerden dem vururken örnek gösterdiğimiz avrupa ülkelerinden almanya, italya, ispanya, ingiltere ve fransa gibi ülkeler faşizmin hakim olduğu güçlerine faşizme borçlu olan ülkelerdir.
    bahsi geçen ülkelerin kendileri için terör addettiği grupların adını anmak bile suç teşkil etmektedir. bu ülkelerde terörist bir gurubun propogandasını yapmaya kalkacak kişi halk tarafından linç edilmeyi bir yana bırakın en başta devletin güvenlik güçleri tarafından meydanda linç edilir.

    ayrıca bir diğer kavram kargaşına düşülen konu da sosyalizmin faşizm karşıtlığı olarak yanlış şekilde değerlendirilmesidir. oysa bir kişi ya da bir toplum hem sosyalist hem de faşit olabilir. yıllarca ülkemizde bu kavram kargaşası sebebiyle insanlar birbirlerini öldürmüşlerdir. solcular - milliyetçiler ve hatta sosyalistler - faşistler olarak. sosyalizmin tam karşıtı faşizm olamaz sosyalizmin karşıtı kapitalizme endeksli olan emperyalizmdir. faşizmde de sosyalizmde olduğu gibi devletçilik ilkesi vardır. bireysel görüşlere yer vermeksizin toplumsal hareket etmeyi amaçlar.
    son zamanda bazı anarşizm yanlısı şahıslar kendilerini sosyalist zannetmektedir. oysa sosyalizm kuramında güçlü olan devlet ve ülkenin bekasıdır.
    zaten sosyalizmin düşmanı faşizm değil kapitalizm ve emperyalizmdir.
    2 ...