Bağdad Şorca'da Mercan Han'ın karşısında bulunan han.
1590 yılında Sadrazam Cığalazade Yusuf Sinan Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1936 yılına kadar açık avlulu işlek bir han olan yapı, bu tarihten sonra etrafına yapılan büyük dükkânlar sebebiyle terk edilmiştir. Bugün üst katının bir bölümü yıkılmış, kalan kısımları depo olarak kullanılmaktadır.
Mercan Han'ın kuzeyinde bulunan Cığalazade Hanı, bugün Han-ı Zürur olarak tanınmaktadır. Batılı kaynaklarda Çıgan Han olarak geçmektedir. Osmanlı döneminde, hac ve ticaret yolu üzerinde bulunan bu yapının kervansaray niteliğinde faal bir görevi olduğu anlatılmaktadır.
68 x 42 m. ebadında dikdörtgen bir avlu etrafında sıralanan odalar aynı büyüklüktedir. Önlerinden revaklarla çevrilmiştir. iki katlı binaya doğudan ve batıdan 2 kapıyla girilmektedir. Zemin seviyesi yaklaşık olarak 2 m. dolduğundan, yapıya merdivenle inilmektedir. Doğu kapı kemerinin altında, lâcivert zemin üzerine beyaz Osmanlı sülüsü ile yazılmış 999 H. tarihli kitabe yer almaktadır.
Revakların arkasında sıralanan han odalarına dikdörtgen çerçeveli birer kapıyla girilmektedir. Kapıların üstlerinde yine dikdörtgen çerçeveli birer pencere açılmıştır. Üst kata, köşelerdeki geniş kemerli nişlerden (açıklıklardan) merdivenle çıkılmaktadır. Han oda arının üstleri de beşik tonazla örtülmüştür.
Revaklar, geniş payelerle, aralarındaki sivri kemerlerden oluşap ön duvarlarla hücre duvarı arasında koridor şeklindedir. Üstleri beşik tonazla örtülmüştür. Revakların önünde mukarnas başlıklı ahşap sütunların taşıdığı sundurma, teşhir yeri ve kahvehane olarak kullanılmıştır.
Mimarîde tuğla ve ahşap malzeme kullanılmıştır. Yapı kireçle sıvalıdır. *