grup vitamin

entry360 galeri video10
    80.
  1. milletin "absürd müzik yapıyo la bunlar" değerlendirmesiden öte bir değerlendirme yapamadığı zeki insanlardan oluşan,yetişemediğim bir döneme imzasını atıp, damgasını vurmuş olan harika müzik grubu. müzik olmasa bile şiirleri başka lezzetler vermektedir.

    90'lar popun ortalığı kasıp kavurduğu, her klip başına 6 kıvrak, yarı çıplak zencinin düştüğü, bu 6 zencinin mütamadiyen saçma sapan ve uyumsuz danslar yaptıkları mükemmel yıllardı. sokak oyunları kavramı yerini koruyor, akşam ezanından önce eve gelmemiz telkinleniyor. bu her zaman unuttuğumuz için bütün mahalleler çocuğunun ismini avazı çıktığı kadar bağıran annelerin sesleriyle inliyordu. ben bilmiyordum. daha çok futbol ve diğer süpersonik oyunlarla meşguldüm. müzik zevkim kral tv'den ibaretti. ayna'yı daha doğrusu gurbette yorgun düşmüş ceylan'ı bilirdik. makerana candı. o zamnlar mp3'üm olaydı. bu ikisi olacaktı muhtemelen. türkiye bu iki şarkı hariç neredeyse bütünüyle 90'lar popa tutunmuştu. tarkan kıl, yonca evcimik abone oluyordu. şimdi herkesin toz kondurmadığı candan erçetin bile vitamine ithaf edilen absürd müzik olgusunu gerçekleştiriyordu. burada yazsam sözlüğün enuzun entarisi olacak olan bu liste uzatılır. çünkü büyük bir boşluk doğmuştu. 70'li ve 80'li yılları esir alan orhan,müslüm, ferdi,ibo babalar yerini daha hareketli olan popa bırakmıştı. riçhard albert'in türkiye versiyonu hakan peker yeni çıkıyor, doğuş bir türlü olmuyor, hande yener, sinan özen, pınar aylin, serdar ortaç (sünnet çocuğu kiyafetli klip), kenan doğulu, burak kut, mirkelam (mirkelam koş) ve daha bir sürü popçu tam olarak saçma müzik yapıyor, dalga geçmeye ortam hazırlıyordu. ben ve arkadaş çevrem o zamnlar fıdıl olduğumuz için bu şarkıların hayranı olmuştuk. ama şimdi dalga geçiyoruz değil mi bu şarkılarla ve kliplerle? işte bizim şimdi geçtiğimiz bu dalgaları grup vitamin yıllar öncesinden geçmişti. belki de ondan çok sevilmişti. çağınıçağında eleştirmişti. kendileri de yaptılar bazen pop ve saçma şarkı ama. uf-er kurulduktan sonraki süreçte -yani gökhan semiz'in ipleri eline iyice aldığı dönemlerde- bu durum oldukça azaldı ve şarkılar fatoş'tan acaba bu ne baba be'ye döndü. her şey eleştirildi. televizyon programları, yabancı şarkılar, klipler, özgün müzik, siyasi ortam, magandalık...

    her şarkıları bu kadar 90'lar pop'a gönderme içeriyorken onları da bu gruba dahil etmek insafsızlıktır. anlamamaktır. ayrıca sadece ismail'e indirgemek de ayrı bir aymazlıktır.

    kısacası grup vitamin çok sağlam bir dönem eleştirisidir ve türk müzik tarihi'nde yeri doldurulamayacak bir boşluktur.
    5 ...