bookcrossing

entry16 galeri
    9.
  1. amerika'da değil fransa'da başlayan bir harekettir, amerika'ya daha sonra ulaşmıştır ve yaklaşık 5-6 senedir de örgütlü şekilde türkiye'de mevcut bulunmaktadır.

    sağa sola parka bahçeye vs. kitap bırakıp gitmek gibi basit birşey de değildir üstelik. öncelikle book crossing sitesinde türkiye kısmında şehir, semt detayına kadar üye olup üyelik numarası alıyorsunuz.

    ilanlara girip şehrinizi seçip kim nereye hangi kitabı bırakmış inceliyorsunuz. bu arada "x lisesi bahçesine y kitabını bıraktım" gibi ilanlarla birlikte bırakan kişinin yorumları sitede yer almak zorunda. kitabın içeriği, konusu, yazarı gibi...

    kitabı alınca kapağında daha önceden okuyanların üye numaralarını görebilirsiniz, böylece kitabın kaç kişiye gittiğini, kaç kişinin okumuş olduğunu da anlayabilirsiniz. kitabı alır almaz siteye girip kitabı bulduğunuzu ve okumaya başladığınızı ilan etmelisiniz ki aynı yerde başkaları kitabı aramasın. siz de okuduktan sonra başka yere bırakmadan önce üye numaranızı yazıp, siteye ilan verip, kitabı güzelce tanıtmak zorundasınız. daha sonra kitabı çok ortalık olmayan (her görenin alıp götürmeyeceği) bir yere bırakacaksınız. ama bir başkasının özel mülkünü işgal etmemeye de dikkat edin.

    bugüne kadar onlarca değişik yerde book crossing yapmış biri olarak diyebilirim ki, her gördüğünüz ilana balıklama dalmayın. book crossing bir macera ya da eğlence değildir, paylaşım hareketidir. tabi ki işin içinde eğlence ve adrenalin var ama ana amaç bu değil. o yüzden sakıncalı gördüğünüz ilanları şikayet edin ve sakın almaya gitmeyin. eğer bırakılan yer ücra bir mekan, problemli bir muhitse gitmeyin. özel mülk, kamu binası, bahçesi vs. ise gitmeyin. atm lere dikkat edin.

    iyi paylaşımlar...
    3 ...